Dolar

32,2651

Euro

34,9414

Altın

2.440,67

Bist

10.173,42

Karamollaoğlu: Anketlerde öne çıktığımız için telaşlandılar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak “Anketlerde öne çıktığımız için telaşlandılar” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-06 10:45:57

Karamollaoğlu: Anketlerde öne çıktığımız için telaşlandılar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bilkent Üniversitesi'nde “Türkiye'nin geleceği ve geleceğin Türkiye'si” başlıklı bir konferans verdi. Politik Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen programa katılan Karamollaoğlu, “Türkiye'nin geleceği ve geleceğin Türkiye'si” başlıklı bir konferans verdi. Karamollaoğlu, konferansın ardından öğrencilerin sorularını samimi bir şekilde yanıtladı.

Burada öğrencilerin sorularını samimi bir şekilde yanıtlayan Karamollaoğlu, “Türkiye'deki son gelişmeler bizi çok üzdü. İktidarda bulunan partinin ismi ‘adalet ve kalkınma' ama adalet ve kalkınmadan bahsedememek bizi üzüyor. İktidardaki güç kaybettiğini görünce saf dışı bırakmak için yalan ve iftiraya başvuruyor. Bizim anketlerde öne çıktığımızın görülmesi iktidarı ve ortağını da telaşlandırıyor” dedi.

SURİYE VE IRAK DARMADAĞIN OLDU

Karamollaoğlu, dünya haritası üzerinde örnekler vererek konferansına başladı. Güçlü ülkelerin stratejik bölgeleri elinde bulundurduklarını ifade eden Karamollaoğlu, “Güçlü ülkeler bölgeleri elinde bulundurmak için bölgede kaos çıkartıyorlar. Irak darmadağın oldu. Maalesef Türkiye'de Irak hareketini destekledi. Şimdi ABD, Suriye'de ‘başarılı oldu mu, olmadı mı' diye soruluyor. Bence tam istediği oldu. Çok başarılı oldu. Kaos çıkarmak istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Bunları her ülkede yapıyorlar. Afrika'da da yapıyorlar” dedi.

SİYASETİ ARENAYA DÖNÜŞTÜRMEYECEKSİNİZ

Siyasetçilerin dürüst olması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, “Dürüst olacaksın iftira atmayacaksın. Bir ülkede siyaseti arenaya dönüştürmeyeceksin. Biz böyle istemiyoruz. Biz bu ülkede iktidar kadar muhalefete de hak tanınması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bir iktidar böyle davranmasa baki olamaz gider. Üretim olmadan ekonomi güçlenmez. Ekonominiz dışarıya bağlıysa güçlü değilsiniz. Onun için ekonomik keşmekeşi muhakkak düzeltmemiz gerekiyor. Milli gelirin adil dağıtılması gerekiyor. Asgari ücret açlık sınırında bulunuyor. 6 milyon işsiz var” ifadelerini kullandı.

BİZ RANTA KARŞIYIZ

Karamollaoğlu, konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, “Adil ekonomik düzeni savunuyoruz, iktidara gelince bunu gündeminize alacak mısınız?” sorusuna Karamollaoğlu, “Türkiye'nin topyekûn kalkınmasıdır. Milli gelirin artmasıdır. Rantçılar üzerinden değil, müteşebbislerin üzerinden ekonominin kalkındırılmasıdır. Biz şahsa dayalı ranta karşıyız. Biz herkesin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz” diye yanıt verdi.

SİYASET SOKAK OYUNU DEĞİL

Bir öğrencinin de, “İktidar güç zehirlenmesi yaşıyor. Siz iktidara gelirseniz güç zehirlenmesi yaşar mısınız?” sorusuna Karamollaoğlu, “Bunun garantisi yok. Herkes güçten zehirlenebilir. Biz iktidarda belediyelerde bulunduk. Bu görev süreleri boyunca biz prensiplerimizden vazgeçmedik. Türkiye'deki son gelişmeler bizi çok üzdü. İktidarda bulunan partinin ismi ‘adalet ve kalkınma' ama adalet ve kalkınmadan bahsedememek bizi üzüyor. İktidardaki güç kaybettiğini görünce saf dışı bırakmak için yalan ve iftiraya başvuruyor. Siyasetçilerin sokaktaki çocukların ifade etmeyeceği ifadeleri dile getirmesi uygun değil. Bu sokak oyunu değil” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI'NA YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR

Karamollaoğlu, konferans çıkışı gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın size yönelik sert eleştirileri var, neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı söylediklerimizi sanırım hiç dinlemiyor. Kendisine yanlış bilgi veriliyor. Bunu iyi niyetle söylüyorum. Eğer bizi dinleyerek söylüyorsa bu çok vahim bir durumdur. Biz aklı olan herkes anlasın diye söylüyoruz. Biz her yerde seçime gidiyoruz. İttifak yapan seçime giremiyor” dedi.

SÖYLEDİKLERİ, İSLAM'LA ÖZDEŞLEŞMİYOR

AKP Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Kasım Gülpınar, “Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak” açıklamasını soran gazetecilere Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi: “Bu zat Peygamberden ileri gidiyor. Kendini ne zannediyor bilmiyorum ama söyledikleri sözler İslam'la özdeşleşmiyor. Söylediği sözler onu mahkûm eder. Ya da hırsa kapılmış aklı başından gitmiş. Geleceği şimdiden söylüyor Allah akıl fikir versin.”

ORTAKLARIYLA BİRLİKTE TELAŞLANDILAR

“Anketlere güven” tartışmasına da cevap veren Karamollaoğlu, “Bizim anketlerde öne çıktığımızın görülmesi iktidarı ve ortağını da telaşlandırıyor. Onların kullandığı bu ifadeler bu gerçeğin bir ifadesidir” dedi.

Haber Ara