Dolar

32,4253

Euro

34,6020

Altın

2.384,68

Bist

10.045,74

İYİ Partili Gürban: 'HDP'lilere oy veren teröristtir'

Milletvekili seçimlerinde HDP'ye İçişleri bakanlığının verilmesini teklif eden İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, 'HDP'lilere oy veren teröristtir' ifadelerini kullandığı iddia edildi.

6 Ay Önce Güncellendi

2023-11-27 10:59:49

İYİ Partili Gürban: 'HDP'lilere oy veren teröristtir'

İyi Partili Gürban, HDP seçmenini "terörist" olarak nitelendirdiği paylaşımından sonra gelen tepkiler üzerine X'teki sosyal medya hesabını kilitlediği görüldü.

"HDP'YE OY VERENLER TERÖRİSTTİR"

Sosyal medyada Zam Haber'e dayandırılan haberde Gürban'ın HDP aleyhinde şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

“HDP'nin seçim beyannamesini okuyup da oy veren herkes teröristtir. Bu kadar basit.”

"HDP'YE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI VERELİM"

İYİ Partili Gürban attığı bir tweette terör örgütünün siyasi kolu HDP'ye içişleri bakanlığı vermekten bahsetti. Gürban tepki çeken paylaşımında, "Ben olsam HDP ile görüşür, HDP'ye içişleri bakanlığını öneririm." ifadelerini kullanmıştı.

Gürban'ın ayrıca X'te paylaştığı iddia edilen küfürlü ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

İYİ PARTİLİ VEKİLİN BORSA SKANDALLARI

İYİ Parti'nin Gaziantep'ten 1. sıra milletvekili adayı olarak sunduğu ve listede iş adamı olarak yer alan Mehmet Mustafa Gürban'ın daha önce borsa spekülatörü olduğu iddiasıyla Serbest Piyasa Kurumu'ndan birçok kez ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Gürban'ın X ve Telegram hesapları üzerinden borsa hisselerinde yatırımcıları yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle defalarca işlem ve para cezaları aldığı da ortaya çıkmıştı.

F_2MVqHWgAAuiF2

Haber Ara