Dolar

32,2661

Euro

34,7431

Altın

2.400,16

Bist

10.247,75

'İnançlarımızı pazarlık konusu yapmayız'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 11:16:37

'İnançlarımızı pazarlık konusu yapmayız'

Devlet Bahçeli, gündemi meşgul eden koalisyon seçenekleri ve Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili önemli bazı açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

'7 HAZİRAN İLE DEMOKRASİ NEFES ALDI'

Seçim sonuçları 4 partili bir meclis yapısı ortaya çıkarmıştır. Seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Gerilimden beslenen odak ve çevreler 7 Haziran'da millet tarafından ikaz edilmiştir. Türk milleti tek adamlık zihniyetini kızağa çekmiştir. Yalan ve iftira ile temellenen siyasi üslup kesin bir darbe almıştır. 7 Haziran ile demokrasi nefes almıştır. Siyasetteki alternatifsizlik rafa kaldırılmıştır.

'MHP'YE MUHALEFET GÖREVİ VERİLDİ'

Türk milleti MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir. 46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Mili duruşumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir.

'KOLTUK HEVESİ İLE İNANÇLARIMIZI PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ'

Partimizin aldığı sonuçları eleştiren bazı mihraklar türemiştir ki bunların milliyetçi harekete ne katkı sağladığını sormak gerekir.

Bizler reel politik bir disiplin içinde her eleştiriyi dinlemeye ve sonuç çıkarmaya hazırız. Ama bunun siyasi vicdana uygun olmasını bekleriz. Partimiz üzerinde oynanan oyunları unutmayız. Koltuk hevesiyle inançlarımızı pazarlık konusu yapmayız.

Haber Ara