Dolar

32,3807

Euro

34,6596

Altın

2.404,91

Bist

10.080,24

İmamoğlu ‘Laf aramızda kalsın’ dedi anket sonuçlarını açıkladı

Taksiciler Esnaf Odası'nı ziyaret eden İmamoğlu, 'Bu seçimin zorlu olacağını hepimiz biliyoruz. Laf aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz. Ama çok çalışmamız lazım. 6-7 günü çok sıkı geçirmemiz lazım. Onun için sandığın başında görev almalıyız' çağrısı yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-24 16:53:30

İmamoğlu ‘Laf aramızda kalsın’ dedi anket sonuçlarını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Taksiciler Esnaf Odası'nı ziyaret ederek üyeleriyle bir araya geldi. Taksicilerle sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, çözüm önerilerini anlatarak seçimde destek istedi. Programın ardından Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ne geçen İmamoğlu, burada Demokrasi Nöbetçileri Buluşması'na katıldı. Seçim günü sandıklarda görev alacak gönüllülerle bir araya gelen İmamoğlu, katılımcılara oylara sahip çıkın çağrısında bulundu.

Günün ilk programında taksicilerle bir araya gelerek konuşma yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası şebeke diye tariflediğimiz bu sistemi Türkiye'ye giriş sebebi, bu belgeyi bu arkadaşlara veren ulaştırma bakanlığı, bunu kendine dayanak olarak göstererek iş yapıyor. Bu sisteme evet diyen bunun önüne açan anlayış sizin işinizi çözemez. Ben taksicinin yanındayım. Ben bu şehrin bu ülkenin bir şekilde arkasından dolanarak gelen sistemin eksikliği varsa ki var. Ben onun karşısındayım, taksicinin yanındayım. Ben şu anda size gelip elimde olmayan yasal bir imkan yokken, onu iptal edeceğim, size de bunu vereceğim deme şansım yok, ama karşısındayım. Şu an mahkeme kararı devam ediyor, Al bir karar ona göre gereğini yapalım. Ben 1 Nisan'da desem ki size UBER'i yasaklayacağım, taksiyi yapacağım dersem yetkim yok ki, ben bu şehir taksici esnafının yanındayım. Sizinle beraber ortak çözüm bulma adına çaba göstereceğim."

Bu arada gönüllüleri sandıkta görev almaya davet eden İmamoğlu şöyle devam etti: "Okullar çok önemli, hemen sonucu kötü bir şekilde açıklamalar, manipülasyonlar, kafanızı karıştırıcı bir takım işlemler olacak. Sakın itibar etmeyin. Bazı ajanslar üzerinden bu işlere girişecekler, hiç ilgilenmeyin işinize bakın. Bizim burada halk ajansımız var. Vatandaşın moralini bozup sandıktan uzaklaşmasını sağlayacaklar. Bakın şunu hedefleyebilirler; bizim geçerli bir oyumuzu iptal ettirmek, onların geçersiz bir oyunu kabul ettirmek. Bu seçimin zorlu olacağını hepimiz biliyoruz. Laf aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz. Ama çok çalışmamız lazım. 6-7 günü çok sıkı geçirmemiz lazım. Onun için sandığın başında görev almalıyız. Bize verilen oyu ilginizi çekmeyecek 2-3 üncü kişin arasına yazarlar. Size İstanbul'dun geleceğin emanet, onun için bir oyun bile sonucu ulaşması için titiz davranın. Bana atılan oyun sandığa yansımasını sağlayın, karşı tarafa atılan oyun sandığa yansımasını sağlayın, kimsenin oyunu istemiyoruz."

Haber Ara