Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HDP'li vekilden TBMM'ye Öcalan sorusu

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, TBMM'ye 'Öcalan yaşıyorsa neden İmralı'ya gidemiyoruz?' sorusunu yöneltti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-02 02:15:30

HDP'li vekilden TBMM'ye Öcalan sorusu

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, "Öcalan yaşıyor mu? Yaşıyorsa neden İmralı'ya gidemiyoruz? 'Koster bozuk deniliyor'. Koster bozuksa gemi getireceksiniz, gemi bozuksa helikopter getireceksiniz, avukatlarıyla görüşmesine izin vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Ajanslarda yer alan habere göre; HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'a tecrit sistemi uygulandığını ileri sürdü.

Öcalan'la 2011'den beri görüşülmediğini belirten Irgat, şöyle konuştu:

"27 Temmuz 2011'den itibaren hiçbir avukatı ve ailesi Öcalan'la görüşemedi. Öcalan yaşıyor mu? Yaşıyorsa, bizler neden İmralı'ya gidemiyoruz? 'Koster bozuk deniliyor'. Koster bozuksa gemi getireceksiniz, gemi bozuksa helikopter getireceksiniz, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vereceksiniz. İmralı sıradan bir cezaevi değil. Orası Öcalan'ın 11 yıl boyunca tek başına tutulduğu, ada hapishanesine dönüşmüş bir yer. Sonradan 5 kişi gönderilerek tecrit kaldırılmak istendi ancak onlara da tecrit uygulandı. İmralı'da yaşanan hukuk başka, bizim kitaplarda okuduğumuz hukuk başka. İmralı cezaevinin acilen kapatılması gerekiyor. Çünkü oradaki tecrit, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı. Öcalan, Kürt sorununun çözümü noktasında çok önemli bir aktördür. Sorunun barışcı temelde çözülmesi için tarafların devreye girmesi gerekiyor." 

Irgat, ülkede darbelerin geride kalmadığını, AK Parti iktidarında da devam ettiğini ifade ederek, 7 Haziran'dan sonra partisine yönelik şiddet politikalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.



Haber Ara