$

Dolar

48,5074

Euro

56,5928

£

Sterlin

65,8757

Frank

59,9301

Gram Altın

6.882,0300

Bitcoin

3.788.381

$

Dolar

48,5074

Euro

56,5928

£

Sterlin

65,8757

Frank

59,9301

Gram Altın

6.882,0300

Bitcoin

3.788.381

POLİTİKA

HDP'li vekil: Başkanlık sistemi artık imkansız

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başkanlık sistemi tartışmalarının kapandığını belirterek, 'Başkanlık sisteminin gelmesi artık mümkün değil' dedi.

13.06.2015 - 21:37
murathazine
HDP'li vekil: Başkanlık sistemi artık imkansız
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başkanlık sistemi tartışmalarının 7 Haziran seçimlerinin sonuçları itibariyle kapandığını belirterek, "Başka bir seçim hamlesiyle tekrar denenmeye çalışılırsa karşılığının olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

7 Haziran seçimlerinin,Türkiye'de 13 yıllık iktidarda bir kırılmaya neden olduğunu söyleyen Oluç, bu seçim döneminde Ak Parti'nin iktidarının gücünü arttıracak devam etmesinin istikrarsızlık ve huzursuzluğun esas kaynağı olacağının ortaya çıktığını öne sürdü. Oluç, şu ifadeleri kullandı: "HDP bu noktada fren görevini yapmış oldu. Biz, seçimlere 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözüyle başladık. Başkanlık sisteminin Türkiye açısından hayırlı bir sonuç doğurmayacağı kanaatindeydik. Bunu kişisel husumet, kişisel kavga gibi görmedik. Sistem, idari yapı sorunu olarak gördük. Neyse ki, bu mesele Türkiye halkları açısından kapanmış bir mesele gibi görünüyor. Başka bir seçim hamlesiyle tekrar denenmeye çalışılırsa karşılığının olmayacağını düşünüyoruz. Bunu hedefleyenler açısından da görülmüştür diye düşünüyoruz."

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın