$

Dolar

46,4509

Euro

53,2778

£

Sterlin

61,4921

Frank

57,6171

Gram Altın

6.199,8300

Bitcoin

2.908.101

$

Dolar

46,4509

Euro

53,2778

£

Sterlin

61,4921

Frank

57,6171

Gram Altın

6.199,8300

Bitcoin

2.908.101

POLİTİKA

HDP'den 6'lı masaya Cumhurbaşkanı adayı mesajları

6'lı masa ile HDP arasındaki Cumhurbaşkanı adayı üzerinden verilen mesajlar yeni bir boyut kazandı. Önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, en kısa zamanda kendi adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan "Biz seçimlere kadar müzakerelere açığız. Yeni formüller...

10.01.2023 - 09:44
mehmetdemir
HDP'den 6'lı masaya Cumhurbaşkanı adayı mesajları
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Partisinin Kars İl Örgütü dördüncü olağan kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, en kısa zamanda kendi adaylarını açıklayacaklarını ve HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla gireceğini söylemişti.

BULDAN: KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ

Buldan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim ne cumhur ittifakıyla ne millet ittifakıyla herhangi bir ortaklığımız var. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var, bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP'nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir."

SANCAR: MÜZAKERELERE AÇIĞIZ!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın gündem olan "HDP ittifaklarıyla birlikte aday çıkaracak" açıklamasının ardından, "Altılı masa adaylar çıktıktan sonra 'gelin açık konuşalım, müzakere yönetelim' derse biz 'hayır' demeyiz" açıklamasını yaptı. “Adayımızı ilan ettikten sonra seçimlerin doğasında olan açık diyalog ve müzakere yöntemi geçerli olabilir. Daha da açık konuşayım, biz adayımızı çıkardıktan sonra, Altılı Masa adayını çıkardıktan sonra gelin konuşalım açık müzakere yönetelim derse biz hayır demeyiz” diyen Sancar, şunları kaydetti:

“Seçimlere giderken "HDP adayını çıkararak yanlış yapıyor" diyenler; biz müzakereye açığız. HDP'den ne yapılması isteniyor? Seçimlere kadar müzakerelere açığız yeni formüller bulunabilir.”

DEMİRTAŞ: HDP'NİN TALEBİ ATLA DEVE DEĞİL!

Gazeteci Şirin Payzın ise HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'nin son günlere damgasını vuran kendi adayını çıkarma açıklaması hakkında konuştu. Demirtaş şunları söyledi:

"HDP bir buçuk yıldır belki de yüzden fazla kez Altılı Masa'ya çağrı yaptı. "Gelin konuşalım, tartışalım, ilkeler üzerinde anlaşalım" dedi. Peki Altılı Masa'dan bu çağrılara tek bir resmi yanıt geldi mi? Maalesef hayır. Altılı Masa'nın son toplantısının sonuç bildirgesinde HDP hakkında hazine yardımına bloke konulması kararına dair tek cümle yer aldı mı? Ne yazık ki hayır. Altılı Masa bileşenleri çeşitli partilerle, küçük tarikatın partisiyle bile resmi görüşmeler yapabiliyor ama iş HDP'ye gelince üç maymunu oynuyorlar. Bu yaklaşım tabanımızda, bizde ötekileştirme, hakaret gibi algılanıyor haklı olarak. HDP ortak adaydan kaçmadı, ki halen de kaçmıyor. Ortak adaydan kaçan, kaçınan Altılı Masa'dır. TBMM'nin üçüncü büyük partisiyle konuşmaktan çekinen veya buna tenezzül bile etmeyen bir muhalefet, Türkiye'ye nasıl demokrasi getirebilir ki? Bence sorun budur ve çözümü de bellidir. HDP'nin talebi atla deve değil, demokrasi ve barış istiyor HDP.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın