Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Gergerlioğlu: Kürtlerin hakkını savunmak için Kürt olmak mı gerekiyor?

HDP bünyesinde kurulan Halklar ve İnançlar Komisyonu'nun düzenlediği kampanyaya konuşmacı olarak katılan HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 'Kürtlerin hakkını savunmak için Kürt olmak mı gerekiyor?' dedi

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-13 19:11:52

Gergerlioğlu: Kürtlerin hakkını savunmak için Kürt olmak mı gerekiyor?

Partinin resmi sitesinde paylaşılan bilgilere göre, Malatya'da düzenlenen "İslam'da Emek, Barış ve Adalet Kampanyası" adlı etkinliğe katılan Ömer Faruk Gergerlioğlu "Kürt meselesi"ndeki haksızlıklara karşı mücadele ettiklerini belirtirken, "muhafazakar toplum"un kendilerine karşı çıktığını ileri sürdü.

Gergerlioğlu'nun konuşmasından bir bölüm:

"Kürtlerin hakkını savunmak için Kürt olmak mı gerekiyor? Ben Kürt değilim, Türküm ama insanım. Kürt meselesindeki haksızlıklara karşı mücadele etmek için adil bir insan ve vicdanlı olmak yeter. Bunun mücadelesini yürütüyoruz, muhafazakar toplum bize karşı çıkıyor. Kimlikçi değilim, ama adaletin ruhunu benliğinde yaşamaya çalışan bir Müslümanım. İslam'ın emrettiği de budur. Muhafazakar toplum bunu terk ettiği için şu anda perişan halde, zulümat bitmiyor. Muhafazakarlar itiraz etmiyor, demokrasi bayraktarlığını en çok Müslümanların yapması gerekiyor mu? Senin derdin başörtüsü mü, sakal mı Allah aşkına? Bu dinin şiarı bu mu?"

Haber Ara