Dolar

32,3739

Euro

34,7948

Altın

2.439,65

Bist

10.082,77

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Deniz Parkı ilanına tepki: İstismar ettiği görülmektedir

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Ege Denizi ve İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmasına ilişkin 'Yunanistan'ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir. İlişkilerimizde son dönemde görülen yumuşamaya rağmen Yunanistan'ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir.' ifadesini kullandı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-10 09:26:26

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Deniz Parkı ilanına tepki: İstismar ettiği görülmektedir

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın 16-17 Nisan'da Atina'da düzenlenecek "Okyanuslarımız Konferansı" sırasında Ege Denizi'nde biri, İyon Denizi'nde diğeri olmak üzere iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, Yunanistan'ın Ege sorunları bağlamında her fırsattan yararlanma eğiliminde olduğu ve çevreyle ilgili konuları istismar ettiği vurgulanarak, son dönemde yaşanan ilişkilerde bir yumuşama görülse de Yunanistan'ın bu durumu değerlendirme şeklinin dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

AB dahil üçüncü taraflara, Yunanistan'ın çevre programlarına yönelik siyasi hamlelerine alet olmamaları konusunda ikazda bulunulan açıklamada, uluslararası deniz hukukunun kapalı ya da yarı kapalı denizlerde kıyıdaş devletler arasında çevre konuları dahil işbirliğini teşvik ettiği vurgulandı. Türkiye'nin Ege Denizi'nde Yunanistan'la işbirliğine her zaman hazır olduğu vurgulanarak, Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi oluşumlar üzerinde olası fiili durumları yaratmasının kabul edilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, söz konusu Deniz Parklarının, Ege Denizi'ndeki iki ülke arasındaki sorunlar bağlamında hukuki bir sonuç doğurmayacağına dikkat çekildi.

Haber Ara