Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dikkat çeken araştırma: Kılıçdaroğlu'nu geri istiyorlar

CHP’de önce genel seçimlerde alınan hezimet, sonrasında ise yerel seçimler öncesi aday krizleri suların durulmamasına neden olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından genel başkanlık koltuğunu 'İmamoğlu-Özel' ikilisine kaptıran Kılıçdaroğlu’nun ismi bugünlerde tekrar gündemde. Areda Survey vatandaşlara Özgür Özel’i mi, Kılıçdaroğlu’nu mu başarılı bulduklarını sordu. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-18 09:42:36

Dikkat çeken araştırma: Kılıçdaroğlu'nu geri istiyorlar

CHP'de önce genel seçimlerde alınan hezimet, sonrasında ise yerel seçimler öncesi aday krizleri suların durulmamasına neden olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından genel başkanlık koltuğunu "İmamoğlu-Özel" ikilisine kaptıran Kılıçdaroğlu'nun ismi bugünlerde tekrar gündemde. Areda Survey vatandaşlara Özgür Özel'i mi, Kılıçdaroğlu'nu mu başarılı bulduklarını sordu. İşte detaylar...

Dikkat çeken araştırma: Kılıçdaroğlu'nu geri istiyorlar

Areda Survey araştırma şirketi vatandaşa 'Özgür Özel'i Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaştırırsanız hangisini genel başkan olarak daha başarılı buluyorsunuz?' sorusunu yöneltti. Ankete katılanların yüzde 62,4'ü Kılıçdaroğlu'nu başarılı bulurken, yüzde 37,6'sı da Özgür Özel'i başarılı bulduğunu söyledi. 14 Mayıs seçimlerinde CHP'ye oy veren seçmenlerin yüzde yüzde 72,9'u Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak başarılı bulduğunu belirtti. CHP'li seçmenin yüzde 27,1'i de Özel'i genel başkan olarak başarılı bulduğunu söyledi.

İmamoğlu'nun "zoom"undan sonra koltuk el değiştirdi

2023 seçimlerine “Sana söz yine baharlar gelecek” sloganıyla hazırlanan CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu zoom cuntasıyla deviren değişimciler, partiyi krizden krize sürüklemeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan 'değişim' konulu zoom toplantısının ardından CHP'de taşlar yerinden oynadı.

Ekibi de tasfiye edildi

Önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlık koltuğundan eden değişim ekibi, öncelikli olarak parti yönetiminde Kılıçdaroğlu'na yakın isimleri de bir bir tasfiye etti. Partinin üst yönetiminde başlayan değişim, belediye başkan adaylarına da sıçradı. Kılıçdaroğlu'na yakın olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Tugay Erdem tasfiye edilen isimlerden bir kaçı oldu.

Haber Ara