$

Dolar

46,4482

Euro

53,3206

£

Sterlin

61,5321

Frank

57,6209

Gram Altın

6.234,3600

Bitcoin

2.934.268

$

Dolar

46,4482

Euro

53,3206

£

Sterlin

61,5321

Frank

57,6209

Gram Altın

6.234,3600

Bitcoin

2.934.268

POLİTİKA

Demirtaş'tan muhalefete tepki!

6 yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin son dönemde Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalarına tepki gösterdi.

21.12.2022 - 08:22
duyguyildirim
Demirtaş'tan muhalefete tepki!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, Twitter'den yaptığı açıklamada "bu kritik döneme koltuk paylaşımı olarak bakmanın tarihi fırsatı heba etmek" anlamına geldiğini belirtti ve herkesin sorumluluk alarak fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

"Stratejik açıdan dünyanın en çok yetkiye sahip 'koltuğunu' almak için seçime gidiyoruz." diyen Demirtaş, "Hepimizin amacı, bu makamı gerçek sahibine yani halka teslim etmek olmalıdır. İsimler üzerinden tartışma yürütmek, belirttiğim amaçtan sapmak anlamına gelir. "Bu kritik dönemde, demokrasiye yürekten inanan her siyasi aktör, devletin yeniden inşasında görev ve sorumluluk almalıdır. Kimsenin kimseyi dışlama lüksü yoktur." değerlendirmesini yaptı.

"Siyasi yasak veya kapatılma tehdidi altında olanlar dahil her siyasi aktörün, ülkenin demokrasiye geçmesi için seçim öncesinde veya sonrasında kendisine düşecek görevlere hazır olması gerekir" ifadelerini kullanan Demirtaş, "İçinde bulunduğumuz kritik döneme yetki veya koltuk paylaşımı olarak bakmak, tarihi fırsatı heba etmektir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir, dolayısıyla hepimiz sorumluluk alarak halkın yararı için fedakarlık yapmakla görevliyiz. Koltuk hayallerinin değil, özgürlük ideallerinin peşinde koşmak halka karşı onur borcumuzdur" dedi.

Geleceği sağlıklı şekilde inşa etmenin tek yolunun demokrasiyi kurumsal hale getirmek olduğunu belirten Demirtaş "Bu nedenle, demokrasiye inanmış tüm partiler ve siyasi liderler bu sürecin doğal parçasıdırlar. Artık kısır tartışmalara son verip canla başla çalışmak gerekir. Şimdi dışlama değil, ilkeler etrafında buluşma ve kucaklaşma zamanıdır. Bu yaklaşımla herkes kazanacak, 85 milyon kazanacak. Selamlar, sevgiler…" ifadelerini kullandı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın