Dolar

32,2514

Euro

34,7786

Altın

2.408,02

Bist

10.151,71

Demirtaş'tan Alman basınına Öcalan açıklaması

Alman basınına konuşan Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 16:05:18

Demirtaş'tan Alman basınına Öcalan açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kalmasının kendileri için kabul edilemez olduğunu belirtti.

Alman Die Zeit'e konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın serbest kalması için girişimde bulunacaklarının sinyalini verdi.

Demirtaş konuşmasında, "Ortadoğu'da kimsenin hayal bile edemeyeceği cesur fikirleri, o adadan dışarı çıkartıp, pratiğe dönüştürdü. Rojava'da devrime dönüştürdü. Şimdi böyle bir insanın bir tecrit altında, bir adada kalması bizim açımızdan kabul edilemez. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istemek bizim açımızdan bir onur borcudur. Dolayısıyla Türkiye toplumuna bu iyi anlatılırsa; bu bir kriminal vaka değil, kan davası değil. Türkiye halkları için de doğru siyasi tutum, bu kan davası duygusundan çıkmaktır. Bugün Türkiye, Suriye olmamışsa, Öcalan'ın Kürtlere sunduğu perspektif sayesindedir." dedi.

Haber Ara