Dolar

42,8123

Euro

50,3822

Altın

6.119,72

Bist

11.311,06

Demirtaş, Brüksel'de açıklama yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde artan olaylar nedeniyle çözüm sürecinin yeniden başlaması için görüşmeler yapmak için gittiği Brüksel'de KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile görüştü.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 18:10:39

Demirtaş, Brüksel'de açıklama yaptı

Türkiye'de çözüm sürecinin tıkanması ile birlikte terör olaylarının artmasının ardından HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreya Önder ve İdris Baluken, 4 Ağustos'ta Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile görüştü.

Görüşmeden sonra Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen 13 YPG'linin cenazesinin Türkiye'ye girişi sağlanırken, yeniden ateşkesin sağlanması konusunun da gündeme geldiği öğrenildi.

HDP heyeti müsteşar ile yaptığı görüşmenin detaylarını HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a iletti.

Bir televizyon yayını içen Brüksel'e gitmesi daha önceden planlanan Demirtaş, yaşanan son gelişmeler ve Kamu Güvenliği Müsteşarı ile yapılan görüşmeden sonra Brüksel'de KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile görüşmeyi de programına aldı.

"Öcalan ile görüşmeden karar alınamaz"

Brüksel'de bugün Aydar ve Kartal ile görüşen Demirtaş, hem son gelişmeleri hem de HDP heyetinin Kamu Güvenliği Müsteşarı ile yaptığı görüşmeyi konuştu.

Aydar ve Kartal'ın görüşmede, KCK'nın öncelikle İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme olmadan karar almayacağını, ne ateşkesin bozulması, ne de yeniden silahların susturulmasının konuşulamayacağı belirtildi.

KCK'nın taleplerini ileten Aydar ve Kartal, 28 Şubat Dolmabahçe mutabakatına bağlı olduklarını, karşılıklı ateşkes olmasını, Öcalan'ın cezaevi şartlarının değiştirilmesini ve gözlemci heyetin oluşturularak İmralı'da müzakerelere başlanmasını istedi.

Mandela örneği

Görüşmede, KCK'nın İmralı'daki görüşmelerin bir daha tecrit tehdidi altında yapılmaması için öncelikle Öcalan'ın şartlarının değiştirilmesini ve Mandela gibi müzakere koşullarının sağlanmasını da istedi.

Görüşmede, KCK'nın taleplerini ileten Aydar ve Kartal, KCK'nın ateşkesi bozmadığını ateşkesi hükümetin bozduğunu ve KCK'nın sadece kendisine yönelik saldırılara misilleme eylemleri ile karşılık verdiğini öne sürdü.

Karayılan da Mandela şartlarını söyledi

Bugün Kandil'de Fırat Haber Ajansına konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan da, Öcalan'ın cezaevi şartlarının değiştirilmesi ve Mandela gibi müzakere koşullarının yaratılması gerektiğini belirterek, "Dolmabahçe'de yayınlanan 10 maddelik mutabakat çerçevesinde İzleme Heyeti'nin gözetiminde müzakere süreci başlatılmasını istiyoruz. Bu şekilde her iki tarafın tahkim edilmiş bir ateşkes üzerinde anlaşmasıyla köklü bir biçimde ellerin tetikten çekilmesi sağlanabilir. Yoksa ciddi ve tutarlı bir yaklaşım olmadan, kayıtlara ve kararlara dayanmayan, keyfi uygulamalarla süreci ele alan bir takım sözler veya yaklaşımlarla artık biz sürecin gelişeceğine asla inanamayız. Bu çocuk oyuncağı değil; bir savaş başlamış bulunuyor" dedi.

alia57
Mandela örneği mi.. Yok siz en iyisi Gandi'yi örnek alın.. Öyle ya eliniz hiç silah mı tuttu,hiç adam öldürüp terör mü yaptınız sanki!!... Siz masum barış güvercinlerisınız.. Sevsinler sizi Nişantaşı'nın barış sever ama savaş ister Beyaz Türkleri!!!
Hüseyin şahid
Allah zalimlerin belasını muminlerin elleriyle versin çunku zalimlere karşı ancak muminler harb edebilir ve zalimlerin oyun ve antrikalari ancak muminler bozabilir çakallar her yeri yakip yikiyor ve hiç utanmadan kürd halkin haklarini savunduklarini soyliyorlar peki bu yapilan barajlar yapilan hava alanlari yapilan yollar kime yapiliyor sahi kime yapiliyor kürd halkinami türk halkinami elbetteki tum halklara ama enfszla kim kullanacak kürd halkı peki niye bukadar ahmaklik niye yakmalar yikmalar sizin hiç kürd halkı için ektiğiniz bir ağaciniz varmı gölge etme başka ihsan istemez
alia57
Mandela örneği mi.. Yok siz en iyisi Gandi'yi örnek alın.. Öyle ya eliniz hiç silah mı tuttu,hiç adam öldürüp terör mü yaptınız sanki!!... Siz masum barış güvercinlerisınız.. Sevsinler sizi Nişantaşı'nın barış sever ama savaş ister Beyaz Türkleri!!!
Ahmet Cemil Kava
Tabi hamilerinizin kapısı size her zaman açıktır.Onca asker onca vatan evladı ölürken neden oralara terörü şikayete gitmedin.Tabi derdiniz belli terör örgütüne operasyon yapan devleti köşeye sıkıştırmak,devleti terörist ilan etmek ama nafile.Boşuna uğraşırsınız.Geçin o kuru,duygu sömürüsü yüklü etnik kimlik ayaklarını.Sizlerin niyetini biliyoruz.Ben Kürdüm kardeşim var mı itirazın.Kardeşlik ve kök birliği ruhuna sahip bir Kürdüm.Unutmadık Kobani olaylarında halka çağrınızı.Devleti her fırsatta terörist ilan etme algınızı.Biz teröristin kim olduğunu biliyoruz boşuna yormayın kendinizi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara