Dolar

32,2554

Euro

34,8265

Altın

2.431,29

Bist

10.055,98

Davutoğlu’ndan MHP’ye eleştiri

CHP ile koalisyonda uzlaşamayan AK Parti’nin lideri Davutoğlu, görüşmesi beklenen MHP’yi eleştirdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 16:47:53

Davutoğlu’ndan MHP’ye eleştiri

Partisinin 14. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmesi beklenen MHP'yi eleştirdi:

"MHP'den yapılan açıklamalar daha ilk geceden itibaren kendi sorumluluğunu konuşmaktan daha çok, başkalarının ne yapması gerektiğini söyleyen bir tutumu da halkımız benimsemez. O günden itibaren ve dün geceki açıklamaya kadar sürekli 'şu parti şununla bir araya gelsin, şu şunu yapsın, o öbürü bununla şunu konuşsun' diye herkese ödev biçmek siyasi sorumluluğun gereği değil. Adama sorarlar, sen ne yapacaksın, ne yapmayı düşünüyorsun?"

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tartışma konusu haline getirilmemesi gerektiğini söyledi. “Baştan itibaren söyledim, hükümet kurma çalışmaları söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmaların unsuru da değildir, tartışmaların parçası haline getirilemez, getirilmesine de izin vermeyiz” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, seçim için de "Bütün siyasi liderlere seslenerek söylüyorum, seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır, deva" dedi.

Haber Ara