Dolar

32,2525

Euro

34,6932

Altın

2.400,60

Bist

10.262,86

Davutoğlu'ndan İhsanoğlu'na Sisi benzetmesi

Başbakan Davutoğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi, geçen dönem Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için 'Sisi denemesi' dedi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-20 00:14:26

Davutoğlu'ndan İhsanoğlu'na Sisi benzetmesi

"Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar" diyen Başbakan Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bir "Sisi denemesi" olduğunu söyledi.

ATV ve A Haber ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar" diyerek Mısır'da darbe yapan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye gönderme yaptı. Davutoğlu'na göre, 10 Ağustos 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, bir "Sisi denemesi"ydi.

"Çatı aday bir Sisi denemesidir. Bunu Ekmeleddin Bey'in şahsında söylemiyorum. Bir geçiş dönemi yaşatmaya çalışıyorlar, olmadığını görüyorlar ve koalisyon gibi şeyler söyleyip kırılgan bir Türkiye yaratmaya çalışıyorlar. Biz kırılgan bir siyasete neden olabilecek her teşebbüse karşı çıkarız."

Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP'nin teklifi ile 14 partinin ortak adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmıştı. İhsanoğlu 7 Haziran genel seçimi için de MHP'den milletvekili adayı.

Haber Ara