Dolar

32,4379

Euro

34,7433

Altın

2.423,48

Bist

10.082,77

Davutoğlu'dan seçim sonuçları yorumu

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, 'Milletimiz herkesin ders alması gereken şekilde siyasete bir ayar vermiştir' dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-04 13:17:26

Davutoğlu'dan seçim sonuçları yorumu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Milletimiz herkesin ders alması gereken şekilde siyasete bir ayar vermiştir" dedi. Davutoğlu, parti kurullarıyla yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonrası kamuoyu ile paylaştığı değerlendirme metninde, seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi ve katılım oranındaki düşüşe dikkat çekti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Davutoğlu, "Halkımızın birçok önemli mesajı verdiği bu seçimlerle ilgili parti kurullarımızda istişareler yaptıktan sonra bir değerlendirme yapmayı daha uygun gördüm" ifadeleriyle sözlerine başladı. Seçimlerin görece tartışmasız ve barış içinde gerçekleşmesinin demokrasi adına büyük kazanım olduğunu vurgulayan Davutoğlu, katılım oranının %78'de kalmasını ve yaklaşık 13 milyon vatandaşın sandığa gitmemesini eleştirdi.

"ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN ÜÇ NOKTA"

Davutoğlu, seçim sürecinde yaşanan üç önemli gelişmeye dikkat çekti:

Katılım oranındaki düşüş ve sandığa gitmeyen seçmenler,
Devlet imkanlarına sahip bakanların seçime müdahil olması ve eşitsiz rekabet koşulları,
Van'da yaşanan seçim sonrası gerilimler ve mazbata krizi.

Davutoğlu, "Van'da sandıktan çıkan millet iradesini yok sayan müdahale ve sonrasında yaşanan gerilimler... Bu bir demokrasi ayıbıdır ve asla kabul edilemez" dedi ve YSK'nın bu konudaki son kararını olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

"MİLLETİMİZ İKTİDARA ÇOK AÇIK BİR MESAJ VERDİ"

Gelecek Partisi lideri, milletin iktidara ve muhalefete net mesajlar verdiğini belirterek, "Milletimiz iktidara çok açık bir mesaj vermiştir: 'Sen bu fırsatı halkın mutluluğu için kullanacağına kendi çıkarın için kullandın. Ben çantada keklik değilim ama sen benim oy pusulamdaki bir mühürden ibaretsin'" şeklinde konuştu.

Haber Ara