Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Cumhurbaşkanlığı'ndan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cizre'de gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili 'Ferguson' olaylarını örnek gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 13:46:17

Cumhurbaşkanlığı'ndan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında Cizre'de yaşananlara da değindi. Kalın Cizre'deki operasyonlara yönelik eleştirilere ABD'de geçen yıl Ferguson'da yaşananları örnek göstererek cevap verdi. 

İşte İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gündeme ilişkin yaptığı açıklamalardan satır başları:

'Terörle mücadele' etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir.

Kanun dışı yollarla toplumsal olaylar yaratmak sadece terör örgütünü sevindirir.

Halkımızın bu yönde hareket etmesini diliyoruz.

Bu konu büyük önem arz ediyor bizim bu zor imtihan döneminde kalleşliği, ihaneti değil sevgiyi, huzuru çoğaltmamız gerekiyor…

Diyarbakırlı, Hakkarili, İstanbullu, Batmanlı, İzmirli fark etmez güven içinde yaşanmaması için el birliğiyle çalışıyoruz.

PKK'nın özellikle Cizre'de yaptığı olaylara hiç bir yerde müsaade gösterilemez.

FERGUSON BENZETMESİ

Çok abartılı yalan yanlış haberleri görüyoruz, duyuyoruz. Böyle bir güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkmaması için güvenlik güçlerimiz kanunlar içerisinde gerekeni yapmıştır.

Ferguson'u düşünün. Orada güvenliği sağlamak için nasıl önlem alındığını gördük ki orada hendek kazanlar, tuzak kuranlar yoktu.

FERGUSON OLAYLARI 

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde Ağustos 2014'te Michael Brown (18) isimli silahsız gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, kısa süre içinde diğer kentlere de yayılmıştı. Özellikle siyahlara yönelik polis şiddetinin protesto edildiği eylemlerde güvenlik güçlerinin dönem dönem sert müdahalelerde bulunması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Haber Ara