Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Oluşturma Tarihi: 2026-02-11 12:36:14

Güncelleme Tarihi: 2026-02-11 13:36:38

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan: " Mihalgazi Belediye başkanımız Zeynep Güneş'e saldırıyı lanetliyorum. Başarılı bir kadın siyasetçiyi tahkir etmeye kalkan 28 Şubat artığı faşizan, ukala, kibirli, alçak zihniyeti bugün bir kez daha lanetliyorum. Zeynep başkanımız Anadolu kadınının asaletini gösteriyor. Millete tepeden bakanlara mücadelemiz sürecek. Yasakçı ve baskıcı anlayışa göz yummadık, yummayacağız. Kadınlara parmak sallayanlara meydanı terk etmeyeceğiz. Eski karanlık günleri hortlatmaya çalışanların karşısında dimdik duracağı. Zeynep başkanımıza vakur duruşu için şükranlarımı sunuyorum.

EN KÜÇÜK HATANIN VAHİM SONUÇLAR DOĞURACAĞI BİR DÖNEM

Erdoğan partisini grup toplantısında, "En küçük hatanın vahim sonuçlar doğuracağı bu dönemde yasama ve yürütme görevini layıkıyla yürütmeye gayret ediyoruz. Dünyada tabiri caiz ise bir Türkiye rüzgarı esiyor. Komşumuz Suriye'nin 14 yıldır hasretini çektiği huzura barışa süratle kavuşması en büyük temennimizdir. Suriye'ye vicdan merciinden bakan herkes bir defa şunu kabul edecektir. Suriye halkı her şeyin en iyisine layıktır. Tek ordu tek devlet tek Suriye'nin titizlikle uygulanmasını çok önemsiyoruz. Taraflar süreci zehirlememeli. Suriye'de tavrımız nettir. 18 ve 30 Ocak mutabakatlarının uygulanmasını önemsiyoruz. Suriye'deki gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Suriye'de yeniden yeşeren umutlar bir daha kara kışa dönmeyecektir. Türkiye buna izin vermeyecektir. Bölgede nüfuz arayışında değiliz. Samimi bir şekilde kardeşlik ve barış diyoruz" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR

Deprem bölgesinde söz verdiğimiz şekilde 455 bin 537 bağımsız bölümü tamamladık. Deprem konutlarımız hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sadece 3 yıl gibi kısa bir sürede yazılan bu başarı hikâyesi büyük ve güçlü Türkiye'nin başarısıdır. Devlet millet yürek yüreğe verdik, çalıştık ve olmaz denilen imkansız denileni 3 yılda hayata geçirdik.

Ana muhalefet ve yoldaşları deprem bölgesinde yapılan işlere çamur atıyor. Deprem bölgesindeki çalışmayı küçümsüyor. Bunlar ne taş üstüne taş koymayı ne de edebince susmayı biliyor. Meydanlarda bedava ev sözü verdikleri depremzedelerimizin huzuruna tek bir eserle dahi çıkamayanlar bugün bize laf edemez. 3 yıl sonra bile -cekli, -caklı cümleler dışında somut projeleri olmayanların, iktidarımıza dil uzatması sadece hadsizlik değil, edepsizliktir. Biz ise milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz. Deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Geride kalan kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ediyorum.

Sosyal devlet ilkemizin vücut bulduğu alanların en başında afet zararlarının tazmini vardır. Milletimize faizle afet konutu hiçbir zaman ödetmedik. Olabilecek en iyi şekilde afetzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturduk. İzmir'de afet konutlarının aylık taksiti 1600 lira, Elazığ'da 1060 lira. Yani her bir kardeşimiz son derece sembolik rakamlarla ev sahibi oldular. Son Kabine toplantımızda meseleyi enine boyuna değerlendirdik.

"DEPREMZEDELERE EVLER FAİZSİZ OLACAK"

Yaptığımız 455 bin afet konutunun tüm altyapı bedellerini biz karşılıyoruz. Kalan fiyat üzerinden vatandaşlarımıza yüzde 50 indirim yapıyoruz. Altyapı bedeliyle yüzde 65'ini devletimiz karşılıyor. Teslim aldıktan iki yıl sonra ödeme başlayacak, 18 yıl aynı fiyatla ödenecek. Depremzedelere evler faizsiz olacak. 3 artı 1 konutlarımız için ayda 8 bin 750 lira taksit ödenecek. Bu fiyat 18 yıl boyunca sabit, yani faizsiz olacak. Peşin ödemek isteyen olursa Meclis'te düzenleme yapacağız. 484 bin liradan, neredeyse dörtte biri fiyatına vatandaşlarımız evleri alabilecek.

Köy evlerinde de maliyetten yüzde 50 indirim yapacağız.Ödeme 18 yıl, 8 bin 100 lira taksitle olacak. İsteyen 448 bin liradan peşin alabilecek. 11 ilimizdeki vatandaşlarımız evlerine zorlanmadan, çok uygun şartlarla, faizsiz, sabit fiyatlarla kavuşacak.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ

Suriye'nin kuzeyindeki belirsizliğin ortadan kalkması ve tam entegrasyonun sağlanmasına paralel olarak sürecin yükü daha da hafifleyecek, belli başlı konularda çok daha seri yol alma imkanı doğacaktır. Nihai rapor tamamlanmak üzere. Terörsüz Türkiye sürecini başarıya ulaştıracağız. Raporun açıklanmasına müteakip siyaset kurumuna daha fazla vazife düşecektir. Biz AK Parti olarak ilk günkü gibi mesuliyet içinde hareket edeceğiz. Meclis'imiz sürecin yeni aşamasında da görevini yerine getirecektir. Her zamankinden daha yapıcı olacağız."