Dolar

32,3443

Euro

34,8310

Altın

2.386,90

Bist

10.221,33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'da Gazze diplomasisi! Gözler 14 Şubat'taki ziyarete çevrildi

Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Mısır'a gerçekleştireceği ziyarete çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire ziyaretinde, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıların yanı sıra bölgesel güvenlik, ekonomi ve savunma sanayi ihracatı gibi birçok konunun ele alınacağı tahmin ediliyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-13 11:56:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır'da Gazze diplomasisi! Gözler 14 Şubat'taki ziyarete çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Şubat'ta Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırısı ve bölgesel güvenlik konularını ele alacak. Ziyarette, ekonomik işbirliği ve savunma sanayisindeki ihracat konularının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Daily Sabah Yayın Koordinatörü Dr. Mehmet Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin Türkiye-Mısır ilişkilerindeki normalleşme sürecine işaret ettiğini belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilerin 10 yıldır gergin olduğunu ve bu sürecin, 2021 yılında Doha'daki 2022 Dünya Kupası'nda yaşanan el sıkışması ile hız kazandığını ifade etti. Çelik, ziyaretin Filistin konusundaki ortak tutumları, bölgesel çatışmalardaki arabuluculuk çabaları, insani yardım, çatışma sonrası kalkınma projeleri ve yeniden inşa çabaları gibi konularda işbirliği fırsatları araştıracağını vurguladı.

Ayrıca, ziyaret sırasında ekonomik ilişkilerin yeniden inşası ve 10 milyar dolarlık ticaret hacminin artırılması, Türk yatırımlarının Mısır'da genişletilmesi, savunma ve güvenlik alanındaki işbirliği gibi konuların ele alınacağını belirtti. Dr. Mehmet Çelik, bu ziyaretin sadece diplomatik bir jest olmadığını, aynı zamanda bölgesel istikrara ve işbirliğine yönelik stratejik bir hamle olduğunu vurguladı.

Haber Ara