Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

CHP, MHP'nin oylarına göz dikti

7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde reklamcı Ali Taran ve Amerikan Benenson Strateji Group ile anlaşan CHP’nin gözünü MHP’nin oylarına diktiği ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-12 10:37:36

CHP, MHP'nin oylarına göz dikti

Vahdet gazetesinin haberine göre; CHP'nin seçim stratejisini hazırlayan Benenson Strateji Group'un yönlendirmesi ile partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beraber hareket ettiği MHP'nin oylarını kapmak için çalışacağı belirlendi. 

BATIYA YÖNELİN

CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Obama'ya devlet başkanlığı seçimini kazandıran Benenson Strateji Group'un, CHP'nin daha çok MHP'nin oy aldığı bölgelere yoğunlaşmasını istediği ortaya çıktı. Benenson Strateji Group yetkililerinin CHP kurmaylarına, “Sizin Doğu ve Güneydoğu'da oy potansiyeliniz yok. Daha çok CHP ile MHP oyları arasında geçirgenlik var. MHP'nin yüksek oranda oy aldığı bölgelerde iyi bir propaganda yaparsanız 7-8 puan daha fazla oy alabilirsiniz. Adana, Mersin, Manisa gibi MHP oylarının yüksek olduğu bölgelerde seçim çalışmalarınızı yoğunlaştırın” dediği öğrenildi.

MHP OYLARINA GÜVENİYOR

Strateji şirketinin bu yönlendirmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu'daki miting sayısını bir hayli azaltan CHP, özellikle batı ve sahil kentlerindeki oyları kaptırmamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimler için yüzde 35 oy oranı hedefini koyarken, MHP'den gelecek oylara güvendiği belirtiliyor.

Haber Ara