Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Çelik ve Arınç'tan ''İmamoğlu'' kararına tepki

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-15 07:19:32

Çelik ve Arınç'tan ''İmamoğlu'' kararına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İmamoğlu'na verilen bu cezaya Bülent Arınç'tan sert tepki geldi. Mahkemenin kararını değerlendiren Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye'nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç'in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır. Bu kararın hukukî ve siyasî sonuçlarını kısaca değerlendirmek isterim.”

İmamoğlu'na verilen bu cezasının üst mahkemeden döneceğine inandığını belirten Arınç, “Adalet sistemi ve bugünkü yargının haline bakarak ümidimiz kırılsa da yine Türkiye'de hukuk ve adalete gönül vermiş hakimlerimizin var olduğunu biliyorum. 2019 Yerel Seçim sürecini yaşadığımız dönemde İmamoğlu'nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyüteceğini belirtmiştim” ifadelerini kullandı.

Arınç paylaşımını şu sözlerle noktaladı:

“Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti'nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır. Dirayetli ve feraset sahibi siyasilerin bu durumu göz önünde bulunduracağına ve bu yanlışa izin vermeyeceğine inanıyorum.”

BİR TEPKİ DE HÜSEYİN ÇELİK'TEN

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezası kararını değerlendirdi.

“Sayın Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza, AKP iktidarına yapılmış en büyük kötülüktür” diyen Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İBB başkanlığı döneminde verilen cezayı da hatırlatıp, “1998'de İBB Başkanı iken Sayın Erdoğan'a verilen ceza ile bunun ne farkı var?” diye sordu.

Çelik, değerlendirmesinin devamında, “Askerin ve yargının siyaseti şekillendirme çabası her zaman ters tepmiştir. Bu karar, sadece muhalefeti konsolide eder” görüşlerini paylaştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara