Dolar

32,3808

Euro

34,7910

Altın

2.407,99

Bist

10.177,31

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir?

Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanıdır ve 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmiştir.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-07 15:40:02

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir?

Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanı ve 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olan bir isim. 53 yaşında olan Aktaş, kökenleri Bursa'nın İnegöl ilçesine dayanıyor. Eğitim hayatını Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayarak lisans derecesini aldı. Yüksek lisansını ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı.

Mobilya sektöründe uzun yıllar yöneticilik yapmasının ardından kendi mobilya şirketini kurdu. Ticari kariyerine inşaat ve yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren bir şirkette devam ediyor.

Politik hayatına 2002 yılında AK Parti'nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak adım attı. 2004'teki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçildi. İnegöl'de ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı projeleriyle şehrin gelişimine katkı sağladı. 3 dönem boyunca İnegöl Belediye Başkanlığı görevini yürüttü ve birçok kez "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.

2017'de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçildi. Aktaş ayrıca Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak da görev yapıyor.

Alinur Aktaş, İngilizce ve Arapça dillerini biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Haber Ara