$

Dolar

46,4733

Euro

53,3903

£

Sterlin

61,5968

Frank

57,5378

Gram Altın

6.203,1800

Bitcoin

2.955.145

$

Dolar

46,4733

Euro

53,3903

£

Sterlin

61,5968

Frank

57,5378

Gram Altın

6.203,1800

Bitcoin

2.955.145

POLİTİKA

Baluken'den sandıkların taşınmasına eleştiri

HDP Grup Başkanvekili Baluken, bazı il seçim kurullarının seçim sandıklarının taşınması yönündeki kararı eleştirdi.

25.09.2015 - 14:21
cem
Baluken'den sandıkların taşınmasına eleştiri
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bazı il seçim kurullarının seçim sandıklarının taşınması yönünde aldığı kararla ilgili, "Bu yapılan şey açık bir şekilde postmodern açık oy, gizli sayım darbesidir. Bu kadar nettir. Buna karşı bütün Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz" dedi.

Baluken, siyasi partilerin bayramlaşma heyetlerini kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Baluken, bazı il seçim kurullarının seçim sandıklarının taşınması yönünde aldığı kararı nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Tabii bu konuyla ilgili YSK'yı baskı altına alma girişimi var. Daha önce biliyorsunuz 1 Kasım seçimlerini tarihini de önce Erdoğan belirledi, sonra YSK onayladı. Şu anda da benzer bir durumu Erdoğan yaratmaya çalışıyor. Taşımalı oy sistemi adı altında halkın iradesini gasbetmeye çalışıyor. Halkın sandık başına gitmesini engellemeye çalışıyor. Demokratik seçim ortamını tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Aslında bu kadar açıktan yürüttüğü bir faaliyet için YSK'yı saraya taşıyabilir. Tek tek sandık ve iller bazında uğraşmasındansa YSK'yı saraya taşır. Zaten her konuda başkanlık iddiası var. Böylece bu ortaya koyduğu postmodern darbe sürecini de tamamlamış olur. Bu yapılan şey açık bir şekilde postmodern açık oy gizli sayım darbesidir. Bu kadar nettir. Buna karşı bütün Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz. Tabii hem uluslararası gözlemcileri, ülkedeki sivil toplum dinamiklerini ve diğer siyasi partileri de bu konuyla ilgili, bu darbe sürecine karşı demokratik temelde kendi tutumlarını almaya davet ediyoruz."

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın