Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 19:03:57

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Saat 18.30'da başlayan toplantıda, seçim güvenliği konusu detaylı bir şekilde ele alınacak. Seçimlere 19 gün kala güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için alınacak tedbirler masaya yatırılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı bir televizyon programında Bakanlar Kurulu'nun gündem maddesinin seçim güvenliği olacağını açıklamıştı. Davutoğlu, kurmaylarıyla bu konuyu değerlendirecek.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Ankara'da cumartesi günü Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamada 97 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle güvenlik konusu bu noktada ön plana çıkıyor. Yürütülen soruşturma kapsamında güvenlik zafiyeti olup olmadığı konusunda da detaylı bir araştırma sürdürülüyor. Son istihbarat raporlarının da bu toplantıda sunulması bekleniyor. İçişleri Bakanı Selami Altınok, olaya ilişkin sunum yapacak. Eldeki son veriler değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da yaralıların durumu ve yaşanan can kaybına ilişkin bilgi verecek. Alınacak tedbirler de masada olacak.

RUSYA'NIN SINIR İHLALLERİ

Yine son dönemde Rusya'nın hava sahası ihlallerinin olduğu biliniyor. Bu doğrultuda Rusya ve NATO'dan gelen açıklamalar da dikkat çekiciydi. Türkiye'nin tavrı ise açıklamaların tatminkar olması yönündeydi. Türkiye ile Rusya arasında ekonomik anlamda enerji başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği anlaşması var. Rusya ve Türkiye arasında son gelişmelere bağlı olarak gelinen nokta da masaya yatırılacak bir diğer gündem maddesi olacak.

MÜLTECİLERİN DURUMU

Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmelere bağlı olarak sınırları içinde yaklaşık 2 milyon mülteciyi barındırıyor. Suriye'deki son durumun da ele alınması beklenen toplantıda, bu konudaki son veriler değerlendirilecek. Başbakan Davutoğlu, pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek. Bu görüşmede bu konunun ele alınması bekleniyor.

Haber Ara