Dolar

32,3361

Euro

34,6650

Altın

2.392,82

Bist

10.159,72

Bakan Işıkhan: Üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz

Bakan Işıkhan, Kanal 7 televizyonundaki canlı yayında, çalışma hayatına ve gündeme dair soruları yanıtladı. Ev kadınlarının sigortalılığı ve emekliliği ile ilgili düzenlemelere yönelik olarak, 'Ev kadınlarına üçte bir prim desteği' konusunda çalışmaların başlatıldığını belirtti.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-28 17:37:00

Bakan Işıkhan: Üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz

Bakan Işıkhan, Kanal 7 televizyonundaki canlı yayında, çalışma hayatına ve gündeme dair soruları yanıtladı. Ev kadınlarının sigortalılığı ve emekliliği ile ilgili düzenlemelere yönelik olarak, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteği" konusunda çalışmaların başlatıldığını belirtti. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, devletin yükümlü primin üçte birini ödemesini içeren bir sistem kuracaklarını ifade etti. Bu düzenleme, Cumhurbaşkanı'nın sözü doğrultusunda hayata geçirilecek ve sürecin orta vadede uygulanması hedefleniyor.

Bakan, Bağkur'luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusuna da değindi. Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Işıkhan, bu konuda yapılan vaadin seçim öncesinde verildiğini ve bunu yerine getireceklerini vurguladı.

Asgari ücretle ilgili olarak Bakan, net 17 bin 2 lira olarak belirlenen ücretin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından günlük ve brüt olarak hesaplandığını açıkladı. Asgari ücretin üzerinde olan tüm çalışanların, gelirlerinin hem damga hem de gelir vergisinden muaf olduğunu belirten Işıkhan, bu konudaki düzenlemelerin teknik detaylara dayandığını ifade etti. Asgari ücretin 2024 yılı için brüt aylık tutarının 20 bin 2 lira 50 kuruş olduğunu ve net asgari ücretin 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara