Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bağımsız adaydan HDP'ye usulsüzlük suçlaması

Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, seçimlere HDP'lilerin usulsüzlük bulaştırdığını ve bu usulsüzlüklere kolluk güçlerinin sessiz kaldığını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 09:23:00

Bağımsız adaydan HDP'ye usulsüzlük suçlaması

İLKHA'nın haberine göre; Seçim bölgesindeki okulları gezen Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, seçimlere HDP'lilerin usulsüzlük bulaştırdığını ve bu usulsüzlüklere kolluk güçlerinin de sessiz kaldığını söyledi.

Gün boyu sandıklarda yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Salih Demir, “Seçimlere maalesef yine usulsüzlük karıştı. Bu usulsüzlüklere karşı sandık başkanlarının ve kolluk güçlerinin sessiz kalması bu işin cabası.  Dağlıoğlu Mahallesi'nde HDP'lilerin halkı açıktan oy kullanmaları için yaptığı baskıya bir müşahidimiz itiraz edince, polis ilginçtir; halka baskı yapanları gözaltına almak yerine,  yapılan baskıya itiraz eden müşahidimizi gözaltına alıyor. Arkadaşımız bırakıldı ama HDP'liler usulsüzlüklerine kaldıkları yerden devam etti. Sandık başkanları maalesef tutanak dahi tutmaktan korkuyorlar.” dedi.

HDP'liler sandık müşahitlerini ölümle tehdit ediyorlar

Sandık müşahitlerin HDP'lilerce tehdit edildiğini belirten Demir, “Yine Küçük Dikili Mahallesi'nde bir arkadaşımız sandık başındaki HDP'li müşahitlerce tehdit edildi. Arkadaşımız; ‘saat 5'ten sonra seninle görüşeceğiz' şeklinde tehditler alıyor. Yine Ceyhan'da HDP'liler zorla tüm müşahitleri dışarıya çıkarmışlar, sandık başkanını dövmüşler ve polis bütün olan bitenlere adeta seyirci kalmış. Bizlere oy veren kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Şunu bilsinler ki bizlere verdikleri oyu her ne pahasına olursa olsun koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara