Dolar

32,2712

Euro

34,8303

Altın

2.402,44

Bist

10.311,97

Aydın: Seçimden sonra AYM'ye başvuracağız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AK Parti hükümetinin ayakta kalamayacağını savunarak 1 Kasım seçimlerinde seçmenleri Saadet Partisi'ne oy vermeye davet etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 13:48:59

Aydın: Seçimden sonra AYM'ye başvuracağız

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Birol Aydın, AK Parti hükümetinin ayakta kalamayacağını savunarak 1 Kasım seçimlerinde seçmenleri Saadet Partisi'ne oy vermeye davet etti.

Basın açıklamasında, "Terör artıyor. Ocaklara ateş düşüyor,yürekler yanıyor, analar ağlıyor. Basın üzerinde baskı ve sansür artıyor. Gazeteciler belli mihraklar tarafından tehdit ediliyor, sokak ortasında menfur saldırılara uğruyor, dövülüyor…Her geçen gün ekonomik durum kötüleşiyor. İşsizlik sürekli artıyor. Üniversite mezunları istihdam edilemiyor. Üretici desteklenmiyor. Müstahsil zor durumda. Tarım ve hayvancılıkta grafiğimiz mütemadiyen düşüyor. Eğitim politikasının varlığından bile bahsetmek mümkün değil. Boşanmalar artıyor. Aileler çözülüyor. Manevi erozyon yarınımızı tehdit ediyor. Psikolojik ve sosyolojik travma yaşayan insanımızın ve gencimizin umutları yok ediliyor. İktidar olma hırsı, iktidarda kalma hırsı yöneticilerin gözlerini karartıyor, politik hesaplar ülke ve millet menfaatlerinin önüne geçiyor. Siyasetin dili marjinalleşiyor ve toplum kutuplaştırılıyor." ifadelerini kullanan Aydın, Saadet Partisi'ne yönelik bir medya lincinin başlayabileceğini savundu.

"SAADET PARTİSİ'NE KARŞI GAYRİ AHLAKİ BİR SALDIRI BAŞLATILDI"

"Kendilerini Milli Görüşçü gibi gösterip, sureti haktan görünerek, kirli işlerine, çirkin emellerine partimizi, seçmenimizi dâhil etmeye çalışıyorlar. Hocamızın ifadesiyle “günahlarına ortak arıyorlar” Bunun için, Saadet Partisi'ne oy veren mensuplarımızın ve seçmenimizin oylarını devşirerek kendi dünyalıklarını kurtarmaya çalışıyor, bu uğurda ahlaki olmayan organizasyonlar tertip edip, çağrılarda bulunuyorlar..." şeklinde konuşan Aydın, AK Parti'nin bazı milletvekillerinin sadece Saadet Partisi'ni itibarsızlaştırmaya gayret ettiğini öne sürdü.

"AK PARTİ TRENİ RAYDAN ÇIKTI"

"Tren raydan çıktı arkadaş. Raydan çıkan treni hızlandırmak beyhudedir. Hasarı ve kaosu artırmaktan başka bir işe yaramaz. Tren duracak, durdurulacak ki zayiat azalsın… Türkiye'nin içine düştüğü bu karanlık ve olumsuz koşullarda, aziz milletimize sesleniyoruz. Bizler Milli Görüş Camiası ve Saadet Partisi olarak, inançla, güvenle, Hak için, ülkemiz için, milletimiz için yüreğimizi ortaya koyarak çalışıyoruz. Siz de, yüreğinizin sesine kulak verin. Gelin el ele verelim, birlikte bu karanlık dönemden çıkalım." diyen Birol Aydın, basın açıklaması sonrası yöneltilen soruları yanıtladı.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDEREK ALDIĞIMIZ OYA KARŞILIK GELEN VEKİLLERİ MECLİS'E GÖNDERECEĞİZ"

"1 Kasım seçiminde hedefiniz nedir?" sorusuna "Biz 1 Kasım seçimlerinde her bir seçmenimizin 7 seçmeni Saadet Partisi'ne oy vermeye ikna etmesi üzerinde bir strateji uyguluyoruz. Bu projenin başarıya ulaşacağı inancındayız. Ayrıca Türkiye'de hukuksuz bir uygulama var. % 10 ülke barajı uygulaması Anayasa'ya aykırıdır. Seçimlerin ardından % 10'un üzerinde oy aldığımız her seçim çevresi için Anasaya Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız ve % 10'u geçtiğimiz her seçim çevresinden milletvekillerimizi meclise göndereceğiz. Bu konuda bütün hukuki altyapımız ve başvuru dosyalarımız hazır." şeklinde ilginç bir yanıt verdi.

Haber Ara