Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Alman öğrencinin HDP aşkı!

AK Parti hükümetini eleştiren uluslararası çevrelerin yoğun şekilde desteklediği HDP'ye son destek Alman bir öğrenciden geldi. Alman öğrenci, HDP'nin seçim çalışmalarına katılıyor ve 'Ben Kürtlere aşık oldum' diyor. İşte Alman öğrencinin ilginç HDP aşkı:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 14:35:52

Alman öğrencinin HDP aşkı!

HDP'ye yakın Dicle Haber Ajansı'na göre, AK Parti hükümetine yönelik sert muhalefetiyle uluslararası çevrelerin dikkatini çeken HDP'nin propaganda çalışmalarına pek çok yabancı da katılıyor. HDP'nin seçim propagandalarına gönüllü olarak katılan Sabina Shultz, "Ben Kürt aşik oldim" diyerek HDP'ye olan ilgisini açıklamaya çalışıyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ve seçimlerde oy kullanmayacak yabancıların neden HDP'yi desteklediği merak konusu olurken Erasmus programı çerçevesinde Türkiye'de bulunan Sabina Shultz, Ankara'da HDP bildirileri dağıtıyor. "Kürt hareketi ile Almanya'da tanıştım. Türkiye'ye geldiğimde de ilgim arttı. Herkes HDP çevresinde birleşmeli ve halkların özgürlüğü için çalışmalı. Kürtler Almanya'da çok girişkenler ve Alman halkı da Kürt hareketini tanıyor, eviyor. YPG'nin Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı direnişi kadın direnişinin sesidir. Bu direnişle seviniyoruz" ifadelerini kullanan Shultz, HDP'de çalışmaktan memnun olduğunu söyledi. "HDP baraj altında kalırsa halklar baraj altında kalır." diyen Alman vatandaşı Shultz, "Ben Kürtlerin neden AKP için çalıştığını anlamıyorum" dedi. 

Haber Ara