Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti'nin adayı belli oldu

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM Başkan adayının Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz olduğunu açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 12:14:43

AK Parti'nin adayı belli oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis Başkan adayını, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

AK Parti adayı İsmet Yılmaz

Milletvekillerimizin kanaatlerini aldık bir çalışma yaptıktan sonra iki arkadaşımızın simi öne çıktı Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz ikisi ile görüştüm. Bu süreçlerde arkadaşlarımız nefsini öne koymadı. Bu hareketimiz açısından bende memnuniyet oluşturdu. Hiçbir tartışma yaşanmadan en son iki isim üzerinde yoğunlaştı 350'ye yakın arkadaş fikir beyan etti. Her iki arkadaşımızda üstün vasıflara sahip TBMM Meclis Başkanı adayı olarak İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık.

"İhtiyaç hasıl olduğunda düşünülür"

Üç dönem kuralı kuruluştan itibaren uygulanan kuraldır bu kural içindeki arkadaşların dava aşkı etkilenmediğini son seçimler gösterdi. Hepimiz ortak bir amaç için çalışıyoruz bu tartışamlar gündemimize yok. Bakanlıklar konusu seçim neticeleri böyle olmamış olsaydıda bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda gerektiğinde yeniden yapılandırılması konusu ihtiyaç hasıl olduğunda düşünülür koalisyondan dolayı bu düşünülmez.

"AK Parti 258 milletvekili ile..."

Her iki arkadaşımız ile ayrı ayrı görüştüm her iki arkadaşımız diğer arkadaşının daha yararlı olacağını söyledi bu beni duygulandırdı. Sadece onalra değil bu süreçte kanaatlerini bidiren bütün arakadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Nabi Beyin İsmet Bey ile ilgili söylediği kanaatler ağır bastı. Teknik bir prosedür oalrak bazı konulardaki hususlar öne çıktı. MYK'ya ben bu kanaati getirdim tam bir mütakabat ile oldu. Tartışma yaşanmadı. AK Parti 258 milletvekili ile İSmet Yılmaz'ın arkasında olacağını gösterecek.

İlk iki turu 30 Haziran

HDP, TBMM Başkanlığı'na Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı aday göstermişti. CHP geçici başkan olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı aday gösterdi. MHP ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olan İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi.

Başkanlık seçiminin ilk iki turu 30 Haziran Salı yapılacak. Eğer bu turlarda başkan seçilemezse 1 Temmuz Çarşamba günü 3. ve 4. tur gerçekleştirilecek.

VİDEO HABER

Kürtçe bilmeyen DEM Parti'liler Erbil Valisi ile tercüman eşliğinde görüştü

Haber Ara