Dolar

32,2505

Euro

34,6931

Altın

2.399,84

Bist

10.247,51

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır “İstanbul Sözleşmesi İle İlgili Alınan Karar Kadınları Korumaktan Taviz Verildiği Anlamına Gelmez”

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, sosyal medya gündemindeki İstanbul Sözleşmesi ile ilgiliaçıklamalarda bulundu. Ak Partili Çakır “ Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve tensipleri ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili alınan bu karar kadınları korumaktan taviz verildiği anlamına gelmez.” İfadelerini kullandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 19:13:08

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır “İstanbul Sözleşmesi İle İlgili Alınan Karar Kadınları Korumaktan Taviz Verildiği Anlamına Gelmez”

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır “İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemiz iç hukukta boşluk doğurmayacaktır. Milli geleneklerimiz, inançlarımız ve aile birliğini temel alan medeniyet anlayışımız ile kadına karşı şiddeti ve istismarı önleyecek yerli ve milli bir mutabakat düzenlenecektir. Çünkü bizler batının kendi değer yargılarıyla hükmeden ve kendi felsefesini dahi koruyamayan bir sözleşme yerine Türk kadınının tamamının güvenini kazanacak, ruh köklerimizle barışık ve milli değerlerimizle uyumlu yeni bir mutabakata ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

Biz, Aileyi Milletin Temel Yapısı Olarak Gören Bir Medeniyetin Mensuplarıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan bir kararla çekilmiş olduğumuz İstanbul Sözleşmesi'ne sosyal medyada çok fazla anlam yüklenmesine istinaden de Burhan Çakır, “Ak parti tarafından kadına yönelik şiddete karşı pek çok düzenleme yapılmış olmasına rağmen birileri İstanbul Sözleşmesi'ni istismar ederek Müslüman Türk aile yapısını bozmak istiyor. Ve milli toplum anlayışını şekillendiren değerlerimizi yıkmak için çaba gösteriyor. Biz aileyi milletin temel yapısı olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim söylediğimiz kadını nesne değil toplumsal bir özne olarak kabul eden ilhamını kültür ve geleneklerimizden alan modern bir anlayışı ihya etmemiz gerektiğidir.” şeklindeki sözleriyle cevap verdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin bizim toplumsal yapımıza uymadığını ve bu nedenle çekildiğimizi ifade eden Burhan Çakır“İstanbul Sözleşmesi'nde bir aile kurumun korunması ve toplumsal birliğe katkı sağlanması anlamında ciddi eksiklikler ve hatalar olduğunu görüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde sosyolojik yapımız ve inanç dünyamıza tamamen ters olan ve değerlerimiz üzerinde tehlike arz eden bir sürü boşluklar var.” dedi.

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır bu konu ile ilgili son olarak “İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyorlar ama 2014 yılından beri binden fazla kadın neden öldürüldü? Sözleşmeyi onaylayan bazı ülkeler neden bu sözleşmeyi uygulamıyor? İngiltere'nin de dâhil olduğu bazı Avrupa ülkeleri neden bu sözleşmeyi imzalamadı? Bazı Avrupa ülkeleri de sözleşmeye neden çekince koydu? Çünkü sorunu çözen bir kâğıda yazılanlardan çok yazanların vicdanı inancı sevgisi ve yaşam felsefesidir. Yeni nesiller, aileden ferde miras kalan değerlerle yetişmeli ve bu değerlerden mahrum bırakılmamalıdır.”Diyerek açıklamalarına son verdi.

Haber Ara