Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Adaylar vitrine çıkıyor

AK Parti’nin 1 Kasım seçimindeki milletvekili adayları bugün vitrine çıkıyor. Milletvekili adaylarının teker teker tanıtılacağı Ankara Arena Spor Salonu’ndaki programda partinin seçim müziği de açıklanacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 08:32:55

Adaylar vitrine çıkıyor

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; AK Parti, bugün 1 Kasım milletvekili adaylarını görücüye çıkaracak. Aday tanıtım toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasıyla saat 10.00'da başlayacak. Parti kurucularına da davetiye gönderilen tanıtım toplantısına 550 milletvekili adayının yanı sıra 81 ilin il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları da katılacak. Programa 30-35 bin kişinin katılması bekleniyor.

SEÇİM MÜZİĞİ TANITILACAK

Programda partinin seçim müziği de kamuoyuna tanıtılacak. İlave şarkıların ise daha sonra duyurulacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, çalışmalar ve seçim beyannamesi hakkında açıklamalarda bulundu. Seçim beyannamesinin bu programda açıklanmayacağına işaret eden Bozdağ, “Beyannamenin tarihi henüz netleşmedi ama Sayın Başbakanımızın Amerika programı var, biliyorsunuz. O programın akabinde muhtemelen ekim ayının başında seçim beyannamemizi Türkiye kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Neler yapacağımızı, nasıl yapacağımızı milletimiz beyannamemizde daha net bir şekilde görecektir” dedi.

BEYANNAME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

7 Haziran seçiminin yeni yapıldığını, oradaki seçim öncesi vaatleri yerine getirme imkanının olmadığını söyleyen Bozdağ, yeni beyannamede hem 7 Haziran seçimindeki vaatlerin hem de 1 Kasım için yeni taahhütlerin yer alacağını ifade etti. Seçim beyannamesi konusunda Ömer Çelik'in başkanlığında bir heyetin detaylı bir şekilde çalışma yürüttüğünü anlatan Bozdağ, son şekli verilen beyannamenin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ekim ayının başında açıklanacağını söyledi.

PEKÇOK YENİLİK OLACAK

Beyannamenin içerisinde pekçok yeniliğin olacağını dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin beğeneceği, takdir edeceği, olumlu karşılayacağı bir beyanname olacaktır. Halkımızın beklentilerini, taleplerini ve bu talepleri nasıl karşılayacağımızı ifade eden açıklamalarımız mutlaka olacaktır.”

İsimleri seçerken zorlandık

Bekir Bozdağ, aday listelerinin toplumda büyük bir memnuniyet uyandırdığını belirtti. Listelerin büyük beğeni kazandığını dile getiren Bozdağ, “550 kişilik bir liste hazırlarken, eksikliklerimiz, yanlışlarımız elbette olabilir. İyi niyetle başarılı olma düşüncesiyle bu liste hazırlandı. Fakat yansımalara baktığımızda yüzde 95, yüzde 100 oranında bir isabet yaptığımızı görüyoruz” diye konuştu. “Aday olmayanlar yanlış, olanlar doğru” şeklinde bir değerlendirmenin de yanlış olacağını vurgulayan Bekir Bozdağ, “Bize müracaat eden her bir aday Türkiye'nin milletvekilliğini yapmaya layık pek çok üstün niteliklere sahip değerli insanlardır. Biz bu kadar değerli insan içerisinde 550 ismi belirlerken gerçekten zorlandık ama sonuçta bir karar vermek durumundaydık, karar verdik ve böyle bir liste ortaya çıktı” dedi.

Babacan siyasete yakışıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ, Ali Babacan'ın adaylığı konusundaki soruları da yanıtladı. Babacan'ın AK Parti'nin kurucu isimleri arasında yer aldığını ve her zaman partiye, ülkeye önemli hizmetleri olduğunu anlatan Bozdağ, Babacan'ın aynı şekilde çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Babacan'ın bilgisiyle birikimiyle duruşuyla siyasete yakışan bir kişi olduğunu dile getiren Bozdağ, Babacan'a ileriki günlerde hangi görevin verileceği yönünde bir değerlendirme yapmanın da yanlış olacağını belirtti. Ali Babacan'ın yanı sıra Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Mustafa Ataş, Hakkı Köylü gibi isimlerin de başvuru yapmadıklarını hatırlatan Bozdağ, “Listeye konulmadan önce bir görüşme yapılmadı, listeye konduktan sonra 'hayırlı olsun listede yer verdik, müracaat için gerekli belgeleri seçim işleriyle ilgili birime iletmenizi talep ediyoruz' dedik. Onlar da evraklarını verdiler, biz de o evrakları ekledik, seçim kuruluna verdik” dedi.

Haber Ara