Dolar

32,4487

Euro

34,7810

Altın

2.427,29

Bist

10.082,77

Adalet Bakanı Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmalarda sona gelindiğini, paketin TBMM tatile girmeden gündeme getirileceğini bildirdi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-17 14:31:19

Adalet Bakanı Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması

Tunç, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa ile ilgili olarak, bu konuda yapılan çalışmaların Meclis'in sorumluluğunda olduğunu vurguladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatan Tunç, Kurtulmuş'un siyasi partilerle görüşme yapacağını belirtti.

Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Tunç, teknik destek konusunda Adalet Bakanlığı olarak her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Siyasi partilerin bu konuda yaptığı çalışmaları da gözlemlediklerini belirten Tunç, yeni anayasanın Meclis'te gerçekleşecek uzlaşıya bağlı olduğunu söyledi. Yargı alanında yeni düzenlemeler içerecek 9. Yargı Paketi'nin son aşamaya geldiğini ve Meclis tatile girmeden önce gündeme getirileceğini bildirdi.

Sahipsiz köpekler konusunda yapılan düzenlemelerin sorulması üzerine Tunç, hayvanların korunması gerektiğini vurguladı. Hayvanların insanlara ve birbirlerine zarar vermesinin önlenmesi gerektiğini belirten Tunç, bu konuda kamu kurumlarının ortak bir çalışma yürüttüğünü açıkladı. İnsanların can güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Tunç, hayvanları koruyacak ve insan sağlığını tehdit etmeyecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Belediyelere ve kamu kurumlarına düşen görevleri kanunda belirlemek ve buna uygun hareket etmek gerektiğini belirtti.

Haber Ara