CHP'deki tarihi mahkeme kararının yansımaları TBMM'ye de ulaştı. Özgür Özel'in Meclis sitesindeki unvanı değiştirilirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun biyografisine dikkat çekici bir ekleme yapıldı.
TBMM SİTESİNDE FLAŞ DEĞİŞİKLİK
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin 21 Mayıs'ta verdiği kararla Özgür Özel'in genel başkan seçildiği CHP 38. Olağan Kurultayı iptal edilmişti. Bunun yanı sıra Özel ve parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi devralmasına hükmedilmişti.

Kararın ardından Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekilleri gelişmeyi Meclis'e iletti. Dolayısıyla TBMM'nin resmi sitesinde Özgür Özel'in unvanı "CHP Genel Başkanı" yerine "CHP Grup Başkanı" olarak güncellendi.
KILIÇDAROĞLU'NUN BİYOGRAFİSİNE NE EKLENDİ?
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun TBMM sitesindeki unvanı değiştirilmedi. Ancak biyografisine "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıdır" cümlesi eklendi.

İKİ İSİMDEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR
Seçimin ardından iki isim de kritik mesajlar verdi.
Evinden ayrılırken gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu yalnızca şu ifadeyi kullandı: "Özgür beye görevi hayırlı olsun."
Özel ise tutumunu net biçimde ortaya koydu: "Ben hem partinin seçilmiş genel başkanıyım hem bir kez daha seçilmiş grup başkanıyım. Kurultayımız yapıldıktan sonra da yeniden genel başkan ve grup başkanı olarak haftalık grup toplantılarımızı elbette ben yapacağım."