Dolar

32,3768

Euro

34,7321

Altın

2.432,07

Bist

10.016,34

Pazara can suyu: Bayilere yeni stoklar geldi!

Sıfır kilometre otomobil arayanlara güzel haber! Birçok marka yeni stoklar getirmeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

11 Ay Önce Güncellendi

2023-06-18 17:26:58

Pazara can suyu: Bayilere yeni stoklar geldi!

Otomotiv endüstrisindeki global sıkıntılar bir nebze olsun azalmaya başlamasına rağmen Türkiye'de işler çokta iyiye gitmiyor. Piyasada her geçen gün daha büyük bir düğüm haline gelen sıfır kilometre otomobil kıtlığı, fırsatçı ve dolandırıcı otomobil bayileri sayesinde daha da çözülmez bir hal alıyor. Buna rağmen birçok marka Türkiye stoklarını güncellemeye devam ediyor. Bu markalardan biri de Tesla. İşte detaylar…

Tesla stoklarını yeniliyor, yeni teslimatlar başlıyor!

Dolubatarya tarafından yapılan paylaşıma göre, Kocaeli'deki Safiport limanında yüzlerce Tesla Model Y beklerken görüntülendi. Geneli siyah ve beyaz renk kombinasyonu ile üretilmiş olan Model Y'ler Safiport limanında park halinde görüntülendi. Muhtemelen araçların hepsi sıfır kilometre ve yeni sahiplerine teslim edilmeyi bekliyorlar.

Tesla Türkiye'ye giriş yapmasının ardından ön sipariş sürecini başlattı. Ardından otomobilleri randevu sistemi ile sıraya aldı. Bu otomobiller Tesla'nın Türkiye macerasının başlamasıyla birlikte her hafta yeni sahiplerine kavuşuyor.

Bu hafta VIN numarası (Şaşi numarası) paylaşılan müşteriler muhtemelen önümüzdeki hafta otomobillerini teslim alacak. Bir Tesla siparişiniz varsa maillerinizi kontrol edin. Videodaki otomobillerden biri sizin sipariş ettiğiniz Tesla Model Y olabilir.

Videoya dikkatli bakıldığında Tesla'ların haricinde birçok markaya ait sıfır otomobillerde göze çarpıyor. Markalar bir bir Türkiye'ye stoklarını indirmeye başladı. Otomobil bayilerindeki kıtlık göz önüne alındığında birçoğunun sahibi muhtemelen belli. Bu otomobillerden kaç tanesinin fırsatçı şahısların elinde olduğu ise maalesef bilinmiyor. Otomobil stokları var ancak kimlerin elinde meçhul.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Ticaret Bakanlığı gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. Otomobil stoklayan, fatura haricindeki miktar üzerinden elden nakit ücret isteyen, otomobilleri liste fiyatlarının üzerinde satmaya çalışan ve zorla aksesuar satışı yapmaya çalışan birçok bayiye ceza kesildi. Sizde sıfır otomobil arıyorsanız ve bu tarz fırsatçı şahıslar ile karşılaştıysanız CİMER'e veya il savcılıklarına başvurarak gerekli şikayeti oluşturabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce fırsatçı otomobil bayilerinin önüne nasıl geçilebilir? Sıfır kilometre otomobil fiyatlarındaki ani yükselişler nasıl durdurulabilir? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Haber Ara