Dolar

32,3738

Euro

34,7656

Altın

2.440,00

Bist

10.005,92

Modern çizgiler ile Klasik 240Z yeniden hayat buldu:Nissan Z Proto!

Nissan, spor otomobil tutkunlarının merakla bekledikleri yeni otomobili Z Proto'yu resmen tanıttı. Nissan Z Proto özellikleri nedir? Nissan Z Proto başlangıç özellikleri nedir? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-16 16:13:45

Modern çizgiler ile Klasik 240Z yeniden hayat buldu:Nissan Z Proto!

Dünyaca ünlü araç üreticisi Nissan, Z serisi spor araçlarına yeni bir soluk getirecek Nissan Z Proto'yu tanıttı. Orjinal olarak 240Z formunda olan yeni otomobil modern çizgiler ile adeta baştan tasarlandı. Yeni çizgiler ile kullanıcılarını heyecanlandıran otomobilin tanıtım rengi sarı olarak belirlendi. 

qwwqwqq

 

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere yeni Nissan Z Proto, 240Z'de olduğu gibi ince uzun bir gövdeye, öne doğru eğimli bir kaputa ve dikdörtgen şeklinde bir ızgara tasarımına sahip. Yine de araç, bir bütün olarak incelendiğinde oldukça modern tasarım detaylarına sahip.

sss

Dış tarafta hafif de olsa bir retro havaya sahip olan Z Proto, iç mekanda ise tamamıyla modern bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Üç kollu direksiyon simidinin hemen arkasında dijital bir 12,3 inç gösterge paneline sahip olan aracın 9 inçlik bilgi-eğlence ekranının üstünde ise mekanik gösterge panelleri yer alıyor. Aracın prototip versiyonu manuel vites ile tanıtılsa da satışa sunulduğunda otomatik vites seçeneğinin de olacağı ifade edildi.

wqwwqeqw

Nissan, yeni aracı Z Proto için çıkış tarihini açıklamasa da aracın 2021 son çeyreğinde yollarda olması bekleniyor. En büyük rakibi olarak gösterilen Toyota Supra ile karşılaştırılacak olan otomobilin fiyatı konusunda tahminler 40 bin dolarlık bir başlangıç fiyatı olacağını gösteriyor.

eqweqwe

 

Haber Ara