Dolar

32,4339

Euro

34,7397

Altın

2.433,78

Bist

10.082,77

En Dayanıklı Modeller ve Markaları

Özellikle satışa çıkarılacak araçların, ekspertiz raporlarının mevcut olması ikinci el satışında alıcıyagüven sağlarken, satıcının da fiyat konusunda net olmasına yardımcı oluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 10:16:32

En Dayanıklı Modeller ve Markaları

Her ne kadar gelişmekte olan ülkelerde sundukları çeşitli motor seçenekleri, yakıt tüketimleri ve imajlarıyla çok seviliyor olsalar da, Alman arabaları özellikle Amerika'da değer kaybetmeleri, çok sık arıza vermeleri ve dayanıksız olmalarıyla nam salmış durumda.

Elektronik problemleri, kalitesiz motor parçaları, denenmemiş teknolojileri, downsizing trendleri ve kar etme amaçlı yapılmış dieselgate skandalı sebebiyle özellikle mercek altında olan Alman markaları hala sektörde en dayanıksız ve kullan at araçları üretmeleriyle adlarından söz ettiriyorlar. Amerika'da ikinci el satışında %70'e kadar değer kaybına sebep olan araçlar ise her sene Japon araçlarının domine ettiği dayanıklı araçlar listelerine giriş yapmakta zorlanıyor.
Sundukları konforun ve lüks hissiyatının yüzeysel olduğu ve uzun otoyollar, ekstrem hava koşulları gibi faktörlere sahip ülkelerde tercih edilme sayısı azalan araçlar bu listede yine yoklar.

Dayanıklılık ölçeği olarak araç başına düşen problemleri not alan ConsumerReports ve JDPower istatistiklerine göre işte ilk 10'da yer alan araçlar:

Mazda MX-5 Miata
Toyota Prius Prime
Toyota Prius
Lexus GX
Hyundai Kona
Mazda CX-3
Lexus NX
Toyota 4-Runner
Mazda CX-9
Lexus GS

En çok arıza veren 10 araç
Chevrolet Colorado/GMC Canyon
Chevrolet Camaro
Jeep Wrangler
Alfa Romeo Giulia
Volkswagen Atlas
Volkswagen Tiguan
Acura MDX
Tesla Model X
Chrysler Pacifica
Chevrolet Traverse
ABD'de Markaların Dayanıklılığına Göre Sıralamaları
Lexus
Mazda
Toyota
Porsche
Genesis
Hyundai
Subaru
Dodge
Kia
Mini

Nissan

Honda
Infiniti
Audi
Lincoln
Ford
BMW
Buick
Chrysler
Mitsubishi
Mercedes-Benz
GMC
Tesla
Volvo
Chevrolet
Jeep
Volkswagen
Acura
Alfa Romeo
Cadillac

Ekspertiz Şart

Özellikle satışa çıkarılacak araçların, ekspertiz raporlarının mevcut olması ikinci el satışında alıcıya güven sağlarken, satıcının da fiyat konusunda net olmasına yardımcı oluyor. Araçların arıza verme oranlarının kullanıcıların özenine de bağlı olduğu düşünüldüğünde özellikle lüks araçlarda düzenli olarak aracın motorunun ve yürür aksamının dayanıklılığının özel servislerde ya da yetkili servislerde test edilmesi önem taşıyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara