Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Dünyada En Çok Tercih Edilen Kullanılmış Araçlar

Her ne kadar ülkemizde ikinci el araç satışı oldukça canlı olsa da, dünyanın geri kalanı için dedurum farklı değil.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-25 10:49:39

Dünyada En Çok Tercih Edilen Kullanılmış Araçlar

İstatistik firmaları her sene en çok el değiştiren, alışverişi en çok yapılan binek araçların listesini yapıyorlar. Bayilerden, ekspertiz firmalarından ve araç kayıt bürolarından aldıkları bilgileri derleyerek kıta bazlı veya ülke bazlı oluşturmuş veriler ise oldukça ilginç. En çok tercih edilen araçlardan birini kullanıyorsanız satarken işiniz oldukça kolay. Bu araçlara sahipseniz hangi ülkede yaşarsanız yaşayın tek yapmanız aracın ekspertiz raporunu ve geçmiş servis bilgilerini çıkartıp satışa koymak.

İşte 2019'da Avrupa'nın En Çok Tercih Edilmiş 10 Kullanılmış Aracı

10. Renault Clio

2018 yılında bu listeye dahil olamamış olan Clio, 2019 senesini 126,587 adet el değiştirme ile 10 sırada değerlendiriyor. Yakıt tüketimi, dayanıklı motoru ve yaygın servis ağı ile araç ikinci elde de popüler olmaya devam ediyor.

9. Audi A3

Küçük aile aracı sınıfında, markasının gücünü ve imajını kullanan A3 127,294 araç satılmasıyla Clio'nun hemen ardından 9. Sırada kendine yer buluyor. Sınıfına göre geniş iç hacmi, premium marka imajı ve sürüş zevkiyle en çok tercih edilen araçlardan.

8. Volkswagen Polo

Volkswagen'in B segmentindeki bayrak taşıyıcısı Polo her kesimden insanın tercihi olarak kullanılmış dahi olsa 157,353 adet satılmış. Aracın sınıfına göre performanslı motoru, sade
tasarımı ve iç hacmi özellikle gençler için iyi bir başlangıç aracı olmasıyla sırasını hakediyor.

7. Mini Cooper

Listedeki en beklenmedik araçlardan olan Mini Cooper, ikinci el satışlarında etkili olanın aracın taşıdığı imaj olduğunu da gösteriyor. Sıfır fiyatlarıyla çoğu bütçeyi zorlayan araç, hayranlarına kullanılmış olarak da olsa kavuşabiliyor. 168,878 adet satış gerçekleşmesiyle listeye 7. Sırada giren bu eğlenceli araç aynı zamanda sürücünün yaşam tarzını yansıtıyor.

6. BMW 3 Serisi

Listedeki diğer bir sürpriz de BMW 3 serisi olarak karşımıza çıkıyor. Alman otomobillerinin vizyonunu en iyi yansıtan araçlardan olan 3 serisi ise yine Sıfır fiyat etiketi el yakanlardan, ikinci el tercih edecekler için ise çok iyi bir imaj, sürüş zevki ve beraberinde iç hacim sunabiliyor. 184,470 adet satış ile BMW hayran kitlesi hakkında bir fikir veriyor. Atletik sürüş tarzı sebebiyle gizli hasarlara karşı alım öncesi ekspertizin en çok önerildiği araç.

5. Opel Astra

243,746 adet satış ile listedeki en yakın rakibine büyük fark atan Astra, düşük yakıt tüketimi, geniş iç hacmi ve sınıf belirleyici güvenlik önlemleri ile özellikle yeni ailelerin ilk seçimi. Servis ağının geniş ve garanti sürelerinin uzun olmasıyla ikinci sahiplerini üzmeyen araçlardan

4. Volkswagen Golf

Bu sefer de C sınıfında listeye giren Volkswagen sınıfının en belirleyici ve en ünlü aracıyla 260,344 adet satış yakalıyor. Hem ilk hem de sıradaki sahiplerinin zevkle kullanabileceği geniş bagajı, keyifli sürüşü ve güvenlik özellikleriyle Golf bulunduğu sırayı hakediyor.

3. Ford Focus

Kullanıcılarının gönlünü mükemmel yol tutuşu ve powershift şanzımanıyla alan Ford Focus aynı zamanda düşük yakıt tüketimi, uzun süreli garanti, ve Amerikan konforunu barındırıyor. Çoğu güvenlik ve konfor özelliğinin standart geldiği araç Avrupa'da ikinci el satışlarda 293,276 adet ile adından söz ettiriyor.

2. Opel Corsa

Özellikle yeni sürücülerin ve tasarıma önem verenlerin tercihi olan corsa, konforlu sürüşü, park asistanları ve canlı renkleriyle listeye ikinci sıradan giriyor. Kendini kanıtlamış motoru, nispeten düşük fiyat etiketiyle beraber özellikle kullanılmış olarak çok tercih edilmesinin başlıca sebebi 299,791 adet satışa konu olmuş Corsa, gelecekte de sırasından ödün vermeyecek gibi.

1. Ford Focus

Listedeki tüm rakiplerine ezici fark atarak Avrupa'da 11 senedir açık ara en çok tercih edilen araç olan Ford Focus aynı zamanda ralli, pist ve motor sporları hayranları tarafından dengeli şasesi, keyifli sürüşü ve mükemmel vites aralıklarıyla en çok tercih edilen araç 2019 senesinde sahipleri tarafından 351,767 adet satılmış. Birçok motor seçeneği, tek kapılı veya standart kapılı seçenekleri bulunan araç herkese hitap edebiliyor.

Haber Ara