1977'de Üsküdar, İstanbul'da doğan Mustafa Alcan, 1995 yılında Üsküdar FM'de radyoculuğa başladı.
RADYO VE GAZETECİLİK YILLARI
Ardından İBB Gösteri Sanatları Merkezi'nde oyunculuk ve senaristlik dersleri alan Alcan, 2002'de Marmara FM'de "İncir Çekirdeği", 2003'te Radyo Mega'da "Komikrofon" isimli radyo şovunu hazırlayıp sundu. Aynı dönemde habersaati.com isimli haber sitesini kurdu ve yayın yönetmenliğini yaptı.
TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
2008'de Ülke TV'de sokak röportajlarından oluşan "Millet Konuşuyor", "Ülke'de Bu Sabah" ve haber eğlence içerikli "Korsan Gündem" programlarını hazırlayıp sundu. TRT 1'de iftar programı içinde yer alan "Anadolu'da Ramazan" bölümünde de sunuculuk yaptı.
TRT'DEKİ GÖREVLERİ
Uzun yıllar TRT bünyesinde emek veren Alcan, 2017'de TRT Genel Sekreterliği'ne atandı. Haziran 2019'da ise TRT'de yayınlardan ve iletişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.
REKLAM AJANSI VE TURKCELL DÖNEMİ
2021'de kendi kurduğu reklam ajansı Lejant'ı yönetti ve marka haline getirdi. Kasım 2023'te Turkcell İletişim, Medya ve Marka Direktörü olarak atanan Alcan, görevini sürdürüyor.