Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yeni bir kültür politikasına ihtiyaç duyulurken, Ersoy ve Mumcu neyin mücadelesine girdi ve kimlerle birlikte!

Doğu Fikir Sanat Derneği, Kültür Bakanlığı'nın çok sayıda tartışmalı film ve oyunlara yönelik mali destek ve sponsorluğuna ilişkin tepkilerini yazılı açıklamayla dile getirdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-29 17:24:55

Yeni bir kültür politikasına ihtiyaç duyulurken, Ersoy ve Mumcu neyin mücadelesine girdi ve kimlerle birlikte!

Derneğin açıklamasında, Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve yardımcısı Batuhan Mumcu'ya yönelik eleştiriler yöneltilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunuldu.

YENİ BİR KÜLTÜR POLİTİKASINA İHTİYAÇ DUYULURKEN, ERSOY VE MUMCU NEYİN MÜCADELESİNE GİRDİ VE KİMLERLE BİRLİKTE!!!

Kültür Bakanlığı'nda skandallar bitmiyor...

Festivallerde yaşanan politik salvolara rağmen kesilmeyen yardımlar, Türk kültür ve maneviyatına aykırı senaryo ve filmlere destekleri, +18 tiyatro oyunlarına destekler derken bambaşka bir tablo gün yüzüne çıkmaya başladı. Resim artık net...

Son günlerde bir haber kaynagından servis edilen, Sinema Genel Müdürlüğü'ne, Birol Güven'in atanacağı haberi, makamlarca henüz teyit edilmediyse de konuya ilişkin taraflar herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yaşanan durum, Bakan Ersoy ve Bakan yardımcısı Mumcu'nun gelen tepkilerin süreç içerisinde eritilmesine yönelik bir kurnazlık olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili bilginin Oda tv sitesine özellikle sızdırılmış olması ihtimali, gün geçtikçe netleşiyor.

Muhafazakar sinemacılar diye ötekileştirilen kesimin konuyla ilgili tepkilerinin azaltılması ve sindirilmesi üzerine kurulu oyunu oynayan bakanlık, altın küre ödüllerine aday gösterilecek cinsten bir parodinin içerisinde...

Peki, Ersoy ve Mumcu'nun bu hamleleri neyi işaret ediyor ve kimler adına bu istihbaratçılık oyunu oynanıyor?

Her ortamda "Adam almayı iyi bilirim, istihbarat kaynaklarım kuvvetlidir" söylemleri ile kendisine rol çıkaran Mumcu'nun attığı adımlardan, Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı'nın ne kadar haberi var ve ne ölçüde bu makamlarca onaylanıyor merak konusu.

Türkiye Yüzyılı vizyonundan, sanatın başka ellere teslim edilmesiyle intikam mı alınıyor?

Her defasında, kültür sanat ve eğitimde atılmayan adımlardan şikayetçi olan ve yalnız birakılan Cumhurbaskanımıza durdurulamaz ve acil çağrımızdır;

Artık yeter... komplekslerine ve kibirlerine esir olmuş, güç şebekelerinin bilerek ve isteyerek esiri olmuş bu isimlerle Türkiye Yüzyılının Kültür sanat politikasına ihanetin önüne geçebilecek baska makam ve mevki olmadığı için, ateş çemberi içerisinde her gün başka kumpaslarla ülkemize oynanan oyunların yanında ne yazık ki bu oyunu da siz bozabilirsiniz. Size yüklediğimiz bu kadar yükten dolayı hakkınızı helal etmenizi diler, kültür kuvvetleri olarak emrinizi bekler, saygılarımızı sunarız.

Doğu Fikir Sanat Derneği

Haber Ara