$

Dolar

47,5574

Euro

54,8602

£

Sterlin

64,2310

Frank

58,9165

Gram Altın

6.175,3700

Bitcoin

2.990.806

$

Dolar

47,5574

Euro

54,8602

£

Sterlin

64,2310

Frank

58,9165

Gram Altın

6.175,3700

Bitcoin

2.990.806

Kültür-Sanat

VakıfBank Kültür'den yeni kitap

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) Rus yazar Vladimir Korolenko'nun 'Makar'ın Rüyası' isimli dünya klasiğini Türkçe'de ilk kez yayımlıyor

10.12.2020 - 10:53
cevatkislali
VakıfBank Kültür'den yeni kitap
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

VBKY'den yapılan açıklamaya göre, bir Yakut köylüsünün yaşamı üzerinden Rus kırsal toplumunu ve inançlarını anlatan bu eser, yazarın hayatından önemli izler taşıyor.

VBKY'nin okurla buluşturduğu "Makar'ın Rüyası", Rus edebiyatının altın çağı kalemlerinden Vladimir Korolenko tarafından yazıldı. 1885 yılında yayımlandığında büyük ilgi gören bu eser, yazarın ününü pekiştirdi.Rus toplumunun yaşama ve ölümden sonrasına ilişkin görüşlerini akıcı bir anlatımla kurgulayan "Makar'ın Rüyası"nda ise tıpkı Romantik dönem yazarları gibi dışarıdan bakıldığında kötü, korkunç veya amaçsız görünenin, içindeki sevgiye ve çektiği acılara dikkati çekiyor. Roman, "Bu rüya, başını alıp uzaklara, çok uzaklara giden ve herkesin malumu olduğu üzere, bizzat bir şanssızlık timsali olan zavallı Makar tarafından görülmüştür." sözleriyle başlıyor.

27 Temmuz 1853'te Ukrayna'da dünyaya gelen Vladimir Korolenko,Rus edebiyatının altın çağı isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Uzun yıllar gazetecilik yapıp yoksul insanlar için yardım faaliyetlerinde bulunan Korolenko'nun eserleri arasında birçok kısa hikaye ve novella yer alıyor. Korolenko, uzun yıllar muhalefet ettiği çarlık rejiminin yıkıldığını gördükten sonra 25 Aralık 1921'de hayata veda etti. VBKY daha önce Korolenko'nun "Kör Müzisyen" adındaki başyapıtını Türkçe'de ilk kez yayımladı. "Makar'ın Rüyası", yazarın Türkçe'de yayımlanan ikinci eseridir.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın