Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

Tam 85 bin mozik taşla Erdoğan’ın portresini yaptı

Almanya’da yaşayan 50 yaşındaki fayans ustası Mehmet Durmuşçelebi, üç ülkeden özel olarak topladığı 85 bin mozaik taşını bir araya getirerek yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini, 40 farklı parçaya ayırıp uçakla Türkiye’ye götürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-07 14:49:37

Tam 85 bin mozik taşla Erdoğan’ın portresini yaptı

ALMANYA'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heidelberg kentinde yaşayan 50 yaşındaki fayans ustası Mehmet Durmuşçelebi, Almanya, Hollanda ve İtalya'dan özel olarak getirttiği birer santimetrelik taşlar ile 6 ay süren bir çalışmanın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın portresini yaptı.

Çalışmasında 35 farklı renkten oluşan kumdan hazırlanan mozaik taşı kullandığını söyleyen Durmuşçelebi, “Bu taşları sabırla dizdim ve ortaya sevdiğim liderin portresi çıktı” dedi.

60 KİLO AĞIRLIĞINDA

Portreyi evinin salonundaki 3 metre 70 santimetre uzunluğundaki masada 6 ay sabırla nakış nakış işleyen Durmuşçebi, genişliği 2,55 metre, yüksekliği ise 3,25 metre ve 60 kg ağırlığındaki portreyi 40 farklı parçaya ayırdıktan sonra uçakla Türkiye'ye götürdü.

Portreyi Erdoğan'a takdim etmek için yetkililerden yardım beklediğini de belirten Mehmet Durmuşçelebi, “Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük hayranıyım. Bu portreyi kendisine hediye etmek benim için büyük onur. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

30 milyon dolarlık hırsızlık; detaylar ortaya çıktı

Haber Ara