Dolar

32,4447

Euro

34,7360

Altın

2.423,42

Bist

10.082,77

Paraguay

Paraguay, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Asuncion'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 16:29:35

Paraguay

Paraguay, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Başkenti Asuncion'dur. Ülkenin güneyinde ve güneybatı kısmında Arjantin bulunurken, kuzeyinde ve kuzeydoğu kısmında Brezilya yer almaktadır. Bolivya da sınır komşusudur. 

RESMİ DİL İSPANYOLCA VE GUARANİ

2009 yılında yapılan tahminlere göre nüfus 6.349.000 kişidir. Bu kadar kişi barındırdığı toprak parçasının yüzölçümü ise 406.752 kilometrekaredir. Yaygın olarak kullandıkları resmi dilleri İspanyolca ve Guarani olarak bilinmektedir.

PARA BİRİMİ GUARANİ

Dünya'nın en ucuz ülkeleri arasında yer alan Paraguay'da yaşam standartlarının gelişmesi için çaba sarf edilmektedir. Para birimleri Guarani'dir. 

NÜFUS YOĞUNLUĞU DOĞU PARAGUAY'DA

Paraguay Nehri ülkeyi batı ve doğu olmak üzere iki kısma ayırmaktadır. Doğu Paraguay arazi yapısı bakımından yeşilliğe sahiptir. Aynı zamanda verimli toprakları da mevcuttur. Ulaşımı engelleyecek büyük dağlar bulunmamaktadır. Bu yüzden bireyler bu bölgeye yerleşerek yaşamlarını kurmaktadır. Nüfusun yoğun bir kısmı Doğu Paraguay kısmına yerleşmektedir.

SICAK İKLİME SAHİP

Yılın çoğunluğunda sıcak ve nemli bir hava hakim olurken geceleri bu sıcaklıklar düşüş gösterebilir. Ekonominin büyük bir kısmı tarıma dayanırken verimli topraklar değerli hale getirilerek, işlenmesi sağlanır. Aynı zamanda sulama imkanları da bulunduğundan dolayı olumsuz bir etki ile karşılaşılmamaktadır. Genellikle mısır, buğday, tütün ve turunçgil yetiştiriciliği yapılarak ürün çeşitliliği sağlanır. Paraguay ürünlerini ihraç etmektedir. En çok Brezilya, Arjantin, Almanya ve ABD ile ticaret yaparak ekonominin canlanmasına katkıda bulunur.

Haber Ara