Dolar

32,5246

Euro

34,7847

Altın

2.440,94

Bist

9.915,62

Ödül töreni karıştı! De Niro: Konuşmamı makasladılar

Gotham Film ve Medya Enstitüsü tarafından verilen Gotham Ödülleri, dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Aktör Robert De Niro, makaslandığını iddia ettiği ödül törenindeki konuşmasını cep telefonundan okuyarak törene damga vuran isim oldu.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-11-29 17:52:49

Ödül töreni karıştı! De Niro: Konuşmamı makasladılar

80 yaşındaki Oscar'lı oyuncu, New York'ta düzenlenen törende, kendisinin de Leonardo DiCaprio ve Lily Gladstone ile birikte başrolleri paylaştığı, Martin Scorsese'nin "Dolunay Katilleri" (Killers of the Flower Moon) filmi için "Tarihsel Simge ve Yaratıcıya Saygı" ödülünü vermek üzere sahneye çıktı. De Niro, Osage şefi Geoffrey Standing Bear'ın uzun metrajlı videosunun oynatılmasının ardından hazırladığı konuşmayı sahnede okudu ve konuşmasının başlangıcının kesildiğini söyledi.

1_317

Daha sonra telefonunu çıkaran ünlü aktör, konuşmasının kesilmemiş halini telefonundan okudu. "Tarih, artık tarih değil. Gerçek, gerçek değil ve gerçekler bile alternatif gerçeklerle değiştiriliyor. Komplo teorileri ve çirkinlik tarafından yönlendiriliyor” diye söze başlayan De Niro, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Florida'da genç öğrencilere kölelerin kişisel çıkarları için kullanılabilecek beceriler geliştirdikleri öğretiliyor. Eğlence endüstrisi bu iltihaplı hastalığa karşı dirençli değil. Dük John Wayne'in Yerli Amerikalılar hakkında söylediği meşhur söz şöyleydi: 'Bu büyük ülkeyi onlardan almakla yanlış yaptığımızı düşünmüyorum. Yeni topraklara ihtiyaç duyan çok sayıda insan vardı ve Kızılderililer bencilce bu toprakları kendilerine saklamaya çalışıyorlardı.'”

TRUMP'A AĞIR ELEŞTİRİ

De Niro, “Yalan söylemek, şarlatanın cephaneliğindeki başka bir araç haline geldi. Eski başkan, dört yıllık görev süresi boyunca bize 30 binden fazla yalan söyledi ve mevcut intikam kampanyasını sürdürüyor. Tüm yalanlarına rağmen ruhunu gizleyemiyor. Zayıflara saldırıyor, doğanın armağanlarını yok ediyor ve saygısızlığını gösteriyor, örneğin Pocahontas'ı hakaret olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

robert-de-niro

"BUNA NASIL CESARET EDERLER?"

De Niro, konuşmasının "Dolunay Katilleri" filminin arkasındaki Apple stüdyosu ve Gotham Ödülleri yetkilileri tarafından şekillendirildiğini belirtti. De Niro, "Bunları söyleyeceğim ama Apple'a ve onlara teşekkür ederim, Gotham'lar, Apple, falan filan... Ama yaptıklarından sonra onlara teşekkür etmek istemiyorum. Gerçekten buna nasıl cesaret ederler?” diye sözlerini bitirdi.

ÖDÜL KAZANAN FİLMLER

Çıkış Yapan Dizi – 40 dakika üstü

A Small Light (Nat Geo)

Çıkış Yapan Dizi – 40 dakika altı

Beef (Netflix)

Yeni Bir Dizide En İyi Performans

Ali Wong Beef (Netflix)

En İyi Film

Past Lives

En İyi Başrol Performansı

Lily Gladstone... The Unknown Country

En İyi Yardımcı Oyuncu Performansı

Charles Melton... May December

Breakthrough Director Award

A.V. Rockwell... A Thousand and One

En İyi Belgesel Film

Four Daughters... Kaouther Ben Hania

En İyi Uluslararası Film

Anatomy of a Fall... Justine Triet

En İyi Senaryo

Anatomy of a Fall... Justine Triet, Arthur Harari

Haber Ara