Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Nicole Kidman: Felsefe ve insan ruhuyla ilgileniyorum

Oscarlı aktris Nicole Kidman, New York Times Magazin’e konuştu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 15:37:11

Nicole Kidman: Felsefe ve insan ruhuyla ilgileniyorum

Nicole Kidman: Felsefe ve insan ruhuyla ilgileniyorum

New York Times Magazin'e konuşan oscarlı aktris Nicole Kidman, kendisine ait olduğu ileri sürülen “alacağı rollerde risk aradığı” ifadesi üzerine şunları söyledi;

“Kendimi rahat bulamadığım yerlere ittim. Felsefe ve insan ruhuyla ilgileniyorum. Stoacılık ile ilgileniyorum. "Risk" yüzeysel geliyor. Daha çok hikâyeler ve insanlar olarak kim olduğumuzun psikolojisini keşfetme yollarıyla ilgileniyorum” şeklinde konuştu.

"Nicole Kidman acıyla yüzleşiyor" başlıklı röportajında Kidman, “belki de kendinizde eksik bulduğunuz bir nitelik için stoacılıkla ilgileniyorsunuz?” şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi;

“Muhtemelen. Stoacılık hayatta kalmama yardım edebilir. Özellikle benim için şu anda mücadele eden bir anne ile ilgileniyorum. Ölüm var ve acı. Peki nasıl hayatta kalıyorsunuz? Nasıl cevap vereceğimi seçme gücüm var.”

“Zengin bir aileden gelmedim”

“Feminist bir annem olduğu kadar, bazen beni neredeyse bir oyuncak bebek gibi giydiriyordu. En güzel elbiseler için bitpazarlarını araştırırdık. Ben böyle bir sevgiyle büyüdüm. Küçük ve hayatta kalmak için savaşan bir sektörden geldim, Avustralya film endüstrisi... Tüm amacım orada çalışmaktı. Seçici olma şansınız yok çünkü para kazanmanız gerekiyor. Zengin bir aileden gelmedim. Her zaman çalışan bir oyuncu olmakla ilgiliydi. Sonra Kennedy Miller adlı bir şirketin şemsiyesi altına alındım.”

Kubrick etkisi

11mag-kidman-02-master675

Kidman, Stanley Kubrick ve Madison Eginton ile ''Eyes Wide Shut''(Gözleri Tamamen Kapalı-1999) setinde... 

Ünlü yönetmen Kubrick'ten çok etkilendiğini ifade eden Kidman, ABD'deki hayatının başlangıcı ve Dogville'de aldığı rol hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi;

“1987'de Vietnam savaşının Avustralya'yı nasıl etkilediği üzerine bir dizide bir vicdani retçiyi oynadım ve ilgilendiğim şeyleri yapmaya başlamanın başlangıcı buydu: Bir karakteri incelemek ve harika bir yayına sahip olmak ve yetenekli insanlarla çalışmak. Sonra aşık oldum ve Amerika'ya geldim. İşler pürüzlü idi. Yaşlandıkça seçimler yapıyorum ve bir sanatçı olarak yörüngemde bazı sözler duyuyorum. Ne olağanüstü bir şey.

"Dogville" ile Lars von Trier ile çalışmak istedim. Kamera karşısında Brecht tarzı bir şey olması fikrine bayıldım. Ben de İsveç'e gitmeyi, neredeyse komün olarak yaşamayı ve bu şekilde bir sinema filmi yapmayı çok sevdim. Kubrick'in dünyasından çıkıp şu anda başka bir film yapımcısı için nasıl çalışırım? Yapamam.”

MV5BODI4MTI2OTAyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjY3NDY1NjM@._V1_

Kidman'ın başrol oynadığı 2018 yapımı "Destroyer" 

Haber Ara