Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Genç Girişimci Robin Baz Çaça Birçok Yönüyle Dikkat Çeken Hayatını Anlattı

Genç Girişimci Robin Baz Çaça, imza attığı başarılı işlerle adından sıklıkla söz ettiriyor. Tüm Türkiye’nin TRT1 ekranlarında yayınlanan Benim Adım Melek dizisi ile tanıdığı başarılı oyuncu çok yönlülüğü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hayatı hakkında bilgiler veren Çaça, aynı zamanda gençlere de birçok tavsiyede bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-11 15:52:45

Genç Girişimci Robin Baz Çaça Birçok Yönüyle Dikkat Çeken Hayatını Anlattı

 Robin Baz Çaça'yı Türkiye Benim Adım Melek dizisi ile tanıdı. Genç oyuncu, çok yönlülüğü ve farklı sektörlerde yer alması ile herkesin takdirini topluyor. Genç yaşına rağmen bu kadar büyük işlerde yer almasının ve başarılı olmasının altındaki sırları anlatan Çaça, “Çok çalışmaktan ve hayal kurmaktan asla vazgeçmiyorum. İstediğim ne varsa bu hayattan alacağım” ifadelerini kullandı.

Özel Hayatını Anlattı

Çaça, “4 Temmuz 1999 tarihinde dünyaya geldim, 21 yaşındayım. Şu an Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitim hayatıma devam ediyorum. Çocukluğumdan beri pek çok farklı alana ilgi duyarım. Ne olacaksın dediklerinde ben hiçbir zaman tek bir meslek söylemezdim. Birini söylesem aklım bir diğerinde kalırdı. Ben de azmettim ve çocukken hayalini kurduğum her şeyi gerçekleştireceğime dair kendime söz verdim. Şimdi bu sözü tutmak için çok çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“16 yaşında bir cast ajansı tarafından beğenildim ve oyunculuk serüvenim başladı” diyen Çaça, “Aslında hiç aklımda yoktu. Bir anda hayat karşıma böyle bir fırsat çıkardı. Şu an Bir Başka Tiyatro kadrosunda yer alıyorum. Bundan önce ise TRT1 ekranlarında yer alan Benim Adım Melek dizisinde yardımcı oyuncu olarak yer aldım. Çok olumlu tepkiler aldım. Bundan da önemlisi Nehir Erdoğan, Kutsi, Şerif Sezer ve Kaan Çakır gibi çok değerli ve usta oyuncularla tanışma fırsatı yakalamış oldum. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Onlardan kısa bir süre de olsa çok şey öğrendim” açıklamalarında bulundu.

 

Geçmişte lisanslı ve lisanssız olarak futbol oynadığını söyleyen Çaça, “Dizideki rolümde de bir futbolcuya hayat verdim. Kendim de uzun yıllar futbolla ilgilendiğim için bu beni ekstra mutlu etti. Bir hayalim de dizide gerçekleşmiş oldu” dedi.

 

3 yabancı dil bildiğini söyleyen Çaça, “Dile her zaman bir yatkınlığım olduğunu biliyordum. Ben de kendimi geliştirmeye karar verdim. Şimdi İngilizce, Rusça ve Kürtçe dillerini biliyorum ve geliştirmeye devam ediyorum. Yeni diller öğrenmeye de çok meraklıyım. Çünkü her öğrendiğim yabancı dil bana farklı bir kültürün kapılarını aralıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Dijital Dünyada Ben De Varım”

 

Bunların yanı sıra ticarete de ilgisi olduğunu anlatan Çaça, “17 yaşımdan beri özellikle e-ticarete ilgiliyim. 3 büyük firmanın satış pazarlama alanlarında görev yaptım ve kendimi bu alanda ispatlamış oldum. Dijital dünyada yer almanın önemini kavradıktan sonra ise bir web sitesi açtım. Şimdi Feriştah adıyla açtığım bu siteyi bir dergi haline getirmeyi planlıyorum” şeklinde konuştu. Çaça, “Aynı zamanda kişisel blog olarak kullandığım kendi adıma ait bir sitem de var. Buradan kısa öyküler ve kendi kişisel deneyimlerimi okuyucular ile paylaşıyorum. Kariyerimde şu an başarı basamaklarını tırmanıyorum. Geriye dönüp baktığımda burası benim için hem bir kişisel arşiv olacak, hem de benim gibi pek çok farklı alana ilgi duyan arkadaşlarım için yön gösterici olma niteliği taşıyacak” dedi.

 

 

Başarı İçin Çok Yönlü Olmak Gerekiyor

 

Genç yaşına rağmen birçok hayalini gerçekleştiren Çaça, “Ben genç arkadaşlarıma hayallerinden asla vazgeçmemelerini önerebilirim. Her zaman çalışmak ve hayal etmek. Evren bir şekilde bize isteklerimizi yapabilmemiz adına fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları doğru değerlendirmek, kendimize en iyi şekilde yatırım yapmak da bizim üstümüze düşüyor. Bu nedenle hayata tek bir pencereden bakmak yerine, çok yönlü olmak bence başarının en büyük sırrı” ifadelerini kullandı.

Haber Ara