Dolar

32,3809

Euro

34,7486

Altın

2.408,15

Bist

10.104,25

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda tarihinin en büyük restorasyonu titizlikle yürütülüyor

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda restorasyonun yaz aylarında tamamlanacağını bildirdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-24 10:24:03

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda tarihinin en büyük restorasyonu titizlikle yürütülüyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), "Dünya Kültür Miras Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'ndaki tarihin en büyük restorasyonunun titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın Türk İslam medeniyetinin Anadolu'daki en önemli eserlerden biri olduğunu vurgulayan yetkililer, bu muazzam eserin yaklaşık 800 yıldır heybetini koruduğunu belirtti.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın özgün yapısıyla öne çıkan nadir eserlerden biri olduğunu ifade eden yetkililer, restorasyon çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ve çalışmaların yüzde doksanlık seviyeye ulaştığını bildirdi. Ayrıca, çevre düzenleme işinin ihalesinin yapıldığı ve eserin yaz aylarında halkın ziyaretine açılacağı belirtildi. Sivas Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının uzun sürebileceğini ancak her aşamada Bilim Kurulu'nun görüşünün alındığını dile getiren yetkililer, 2028 yılında eserin yapılışının 800. yılını kutlayacaklarını ifade etti. "Görmeden ölmeyin" sloganıyla halkı Sivas'a ve Divriği'ye bu muazzam eseri görmeye davet eden yetkililer, eserin kültürel mirasa uygun bir şekilde yaşatılması ve korunması için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Haber Ara