Dolar

43,6147

Euro

51,4662

Altın

6.848,31

Bist

13.513,67

Depremde yerle bir olan Anadolu'nun ilk camisi ihya edildi

6 Şubat depreminde büyük hasar alan Anadolu'nun Habibi Neccar Camii yeniden ihya edildi.

2 Saat Önce Güncellendi

2026-02-06 12:56:13

Depremde yerle bir olan Anadolu'nun ilk camisi ihya edildi

Hatay'da asrın felaketinde yerle bir olan ve Anadolu'daki ilk cami olma özelliğini taşıyan Habibi Neccar Camii, ihya ve inşa süreciyle birlikte yeniden ayağa kaldırıldı. Depremin ardından camide yaşanan 3 yıllık değişimse havadan görüntülendi.

 

AW636111_07

Asırlar boyunca medeniyetlerin beşiği olan kentin sembol simgelerinden olan, 7. yüzyılda inşa edilen ve Anadolu'daki ilk cami olma özelliği taşıyan Habibi Neccar Camii de depremde ağır hasar almıştı. Depremde kuzey beden duvarı büyük hasar alan camide, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Eylül 2023'te restorasyon çalışmalarına başlandı.

27 Aralık tarihinde ibadete açılmıştı

Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının bittiği Habibi Neccar Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz 27 Aralık tarihinde ibadete açılmıştı. Asrın felaketinin ardından başlayan ihya ve inşa süreciyle yeniden inşa edilen Habibi Neccar Camii, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Depremle yerle bir olan tarihi caminin 3 yıl içindeki değişimiyse havadan görüntülendi.

AW636111_03

Kaynak: İHA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Pakistan'da 'Cuma' katliamı: 31 ölü, 169 yaralı!

Haber Ara