Dolar

32,2493

Euro

34,6754

Altın

2.405,11

Bist

10.336,50

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, sahurda da yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne ders çalışmak ve kaynaklardan faydalanmak isteyenler, sahurda da yoğun ilgi gösteriyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-05 08:07:48

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, sahurda da yoğun ilgi görüyor

Kütüphaneye gelen ziyaretçiler, kimlik kartlarıyla giriş yaparak 5 milyondan fazla basılı esere ve zengin elektronik kaynaklara erişebiliyorlar. Kütüphane, gece saatlerinde de yoğun ilgi görüyor ve çalışanlara ücretsiz olarak kek, çay, kahve ve su ikramı yapılıyor.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Muhammed Çağrı Töremişoğlu, kütüphanenin imkanlarının oldukça iyi olduğunu belirterek, çalışma ortamının gençler için düzenlendiğini ve geniş çalışma kaynaklarına sahip olduğunu ifade etti. Özellikle internetin güçlü olduğunu ve çok iyi çalışma alanları bulunduğunu vurguladı.

Töremişoğlu, arkadaş gruplarıyla randevu alarak özel odalarda çalışma imkanı bulduklarını ve gece çalışmanın daha rahat olduğunu da ekledi.

KPSS'ye hazırlanan Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Naciye Elif Taş, kütüphaneyi tercih etme nedeninin güvenilir, temiz ve personelin kibar olması olduğunu belirtti. Taş, oruç tutarak kütüphanede çalışmanın mümkün olduğunu ve her türlü olanağın bulunduğunu dile getirdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan lise son sınıf öğrencisi Melih Arslan ise sınav öncesi son aylarını kütüphanede geçirmeyi tercih ettiğini söyledi. Arslan, kütüphanenin verimli bir ders çalışma ortamı sunduğunu belirterek, burada çalışmanın planlarında olduğunu ifade etti.

Haber Ara