Dolar

32,3492

Euro

34,8471

Altın

2.390,80

Bist

10.276,88

Çocuk Edebiyatında Yeni Bir Heyecan: Tulu Kitap ve Kuşluk Dergi Gala’sı edebiyat dünyasında heyecan uyandırdı.

Tulu Kitap & Kuşluk Dergisi tanıtımı için düzenlenen gala, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Galada davetliler, Ankara Gölbaşı’nda bulunan Vilayetler Konağı’nda ağırlandı.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-23 18:10:18

Çocuk Edebiyatında Yeni Bir Heyecan: Tulu Kitap ve Kuşluk Dergi Gala’sı edebiyat dünyasında heyecan uyandırdı.

Edebiyat dünyasından seçkin isimlerin ve bürokratların katılımıyla gerçekleşen program, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Toplumun değer yargılarına uygun, eğlenceli ve bilgilendirici içerikleriyle Tulu Kitap ve Kuşluk Dergi, edebiyatseverlerin merakla beklediği yayınlar arasında yerini aldı.

Ekran Alıntısı_712

Galanın açılışında Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan yaptığı konuşmada, Tulu Kitap ve Kuşluk Dergisi'nin kültür hayatımıza ve yüz akımız olan çocukların gönül dünyasındaki yankısına dikkat çekti. Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep ise Tulu Kitap'ın isim hikayesinden ve gelecekteki hedeflerinden bahsetti. Kuşluk Dergi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Ekin Kuşluk'un çocuklara ve edebiyatımıza yaptığı katkıdan söz etti. Derginin sadece yazılarının değil, görsellerinin de ilgi çektiğini vurguladı.
Türkiye Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Enes Kala ve Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül de davetliler arasındaydı. Doç. Dr. Enes Kala, Tulu Kitap'ın çalışmalarına karşı duyduğu heyecanı dile getirdi. Mehmet Nezir Gül ise çocuklara sunulan yayınların özellikle dikkatli ve özenli olması gerektiğini vurgularken, bir yazar olarak Tulu Kitap'ı sevinçle karşıladığını ifade etti.

GLNT8255

Bekir Develi, derginin bir yıllık gelirinin Gazze'ye bağışlanacağına dikkat çekti. Ülkemizde 22 milyon çocuk olmasına rağmen çocuklar için arzu ettikleri şekilde üretilen içeriklerin az olduğunu belirtti. Bu anlamda Tulu Kitap ve Kuşluk Dergisi'nin ne kadar başarılı bir iş yaptığını vurgulayarak sözlerini tamamlayan Develi, herkesi destek olmaya davet etti.
Gala boyunca davetlilerin görüş ve düşüncelerinin alınması ise takdirle karşılandı.

Sanat Dolu Gala

Edebiyat sohbetleri ve keyifli anlara sahne olan galada sanat dolu performanslar da sergilendi. Sedat Anar konseri ve kokteyl programı ile sona eren gala, çocuk edebiyatının büyülü dünyasına yepyeni bir renk kattı.

1_501

www.tulukitap.com adresi üzerinden abone olunabilen Kuşluk Dergisi, her yaştan edebiyatsevere zengin bir içerik sunmaya devam ediyor. Sitede ziyaretçileri sadece dergi değil, Tulu Kitap'ın zengin içeriği de karşılıyor.

Haber Ara