Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bakanlık desteğiyle LGBT propagandası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dağıttığı “özel tiyatro destekleri” bu yıl da tartışmalara konu oldu. Özellikle +18’lik oyunlara devlet desteğinin sürdüğü ortaya çıktı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 14:59:58

Bakanlık desteğiyle LGBT propagandası

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir takım tartışmalı oyunlara destek yağmaya devam ediyor.

Bakanlığın dağıttığı “özel tiyatro destekleri” bu yıl da gündem olurken, +18'lik oyunlara devlet desteğinin sürdüğü ortaya çıktı.
“Mehmet Akif” gibi yerli milli oyunlara sembolik oranda destek veren Kültür Bakanlığı yetkililerinin, Matei Visniec'in kaleme aldığı, “18 yaş ve üzeri katılımcılar için uygundur” ibaresiyle sahnelenen “İlerleme” adlı tiyatro oyununa ciddi katkı sağladığı öğrenildi.

LGBT PROPAGANDASI

Çeksanat GKM tarafından sahnelenen oyunun “Savaş, kapitalizm, ırkçılık, cinsiyetçilik ve emperyalizm…” gibi konuları ele aldığı belirtildi.

Bu arada, şiddet, korku, cinsellik ve eşcinsellik gibi olumsuz örnek oluşturacak davranışlar içeren +18 ibareli bir oyunun “Kültür Bakanlığı Özel Tiyatro Destekleri”nden faydalanması, “Türk aile ve toplum yapısına zarar veren oyunlar destekleniyor” tepkisini de beraberinde getirdi.

AHLAKİ DEĞERLERE SALDIRI

Kültür Bakanı ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu başkanlığında ve bakanlığa bağlı sanat kurumlarının Genel Müdürleri ve komisyon üyelerinin katılımıyla belirlenen “Kültür Bakanlığı Özel Tiyatro Destekleri”nin neredeyse tamamının Türk aile ve toplum yapısını parçalamaya yönelik oyunlara gittiği ortaya çıkmıştı.

Akit ‘Tuvalet Fırçası' adlı oyuna 179 bin lira, ‘Rakı Şişesinde Balık Olsam' oyununa 159 bin lira, ‘Striptiz hikayesi'ne ise 139 bin lira, Gezi terörüne finans desteği vermek suçundan yargılanan Osman Kavala için ‘özgürlük' diyen Genco Erkal'ın organizatörü olduğu AYSA prodüksiyona ise ‘Kürk Mantolu Madonna' için 259 bin lira hibe aktarıldığı belgelemişti.

Haber Ara